28 de maig del 2008

SEGON PLE AL SENAT

Mentre estic pendent de la derogació del transvasament i de la sorprenent riuada de l'Ebre, tot consultant les webs de Medi Ambient i de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, esmentar que el Segon Ple del Senat ha tingut entre d'altres la compareixença del ministres d'Interior, Sanitat i Consum, Justícia, Medi Ambient, Medi Rural i Marítim, Administracions Públiques, Cultura, Indústria, Turisme i Comerç, Treball i Immigració i Foment. Precisament amb la Ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, he mantingut una breu conversa un cop presentat com a portaveu de la Comissió de Foment del grup de l'Entesa.

De les diferents preguntes, interpelacions i mocions en destacaria dues:


  • El Senat i l'us del català, euskera i gallec. El Senat va aprovar ahir una moció presentada per Carles Bonet en nom de l'Entesa Catalana de Progrés que exigeix la reforma del reglament de la cambra alta perquè es regularitzi l'ús generalitzat de les llengües oficials, tant de forma oral com escrita, en totes les activitats. La moció va rebre 136 vots a favor, 117 en contra -els del PP- i cap abstenció. El reglament del Senat restringeix l'ús de les llengües oficials que no són el castellà als debats de la comissió de les comunitats autònomes i al primer discurs del president.
  • El Govern defensarà "la sanció més dura" als titulars de la central nuclear Ascó I si així ho determina el CSN. El senador de l'Entesa per Lleida Josep Ma Esquerda, portaveu de l'Entesa en la Comissió d'Indústria, ha preguntat avui al Ministre Miguel Sebastián que mesures pensa adoptar perquè no es reprodueixin casos com el recentment ocorregut a la central nuclear d'Ascó. El Ministre ha recordat que la nostra legislació en matèria de seguretat nuclear és la més moderna i dura del nostre entorn i ha insistit que el CSN ha actuat amb diligència i està duent a terme una investigació per a esclarir el cas... entre d'altres ha subratllat que el Govern no dubtarà a defensar la sanció més dura si així ho considera el CSN.