19 d’agost del 2008

RESPECTE LA SANCIÓ A LA CN ASCÓ I


ESQUERRA demana que la sanció reverteixi en seguretat i en les necessitats del Pla d’Emergència Nuclear.

(Nota de Premsa)

Davant la proposta del “Consejo de Seguridad Nuclear” (CSN) de proposar al Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, d’obrir un expedient i una sanció econòmica a la central nuclear d’Ascó per la fuga de partícules radioactives; el senador republicà del grup de l’Entesa i alcalde de Flix; Pere Muñoz, ha volgut manifestar “el meu respecte més absolut per la decisió. Ara caldrà veure com s’apliquen les mesures que el CSN exigeix a la Central Nuclear d’Ascó”. Muñoz que ha recordat que en les conclusions del Ple del CSN es destaca que no hi hagut afectacions per la població ni el mediambient. Es per això que “Esquerra exigirem que ara es prioritzin les inversions en seguretat, i per tan el Pla d’actuació exigit pel CSN a la Central Nuclear ha d’anar més enllà i donar resposta en tots els elements i eines que doten de major seguretat la població”.


Muñoz, una vegada més, ha recordat la gran quantitat de mancances i carències que hi ha en el Pla d’Emergència Nuclear, sobretot pel que fa a les infrastructures viaries i instruments que calen per portar-lo a la pràctica. El senador republicà ha afirmat que “la manca de resposta al desdoblament de la C12 al seu pas per la Ribera d’Ebre, la prevista eliminació de llocs de treball a la zona per part d’ADIF, el tancament de les estacions de tren, la manca d’un sistema de megafonia que funcioni, tal com fixa el PENTA; o d’altres exemples no aporten tranquil·litat a la població. Des d’Esquerra exigim com a urgent i prioritari que quan s’actuï en seguretat es faci en tot el que això suposa”. Per MuñozEls ciutadans han de veure com es prenen mesures efectives al respecte, perquè sinó serà molt difícil recuperar la confiança perduda”.

Per últim, el senador republicà ha desitjat que les deficiències de comunicació que s’han donat en aquest cas, no es tornin a repetir, i que la sanció no l’acabin pagant els usuaris mitjançant les tarifes elèctriques.

1 comentari:

Unknown ha dit...

ben plantejat, pere! ara a veure què passa! per cert: n'estàs al corrent que la foto que es va publicar a molts diaris a l'estiu (una senyora prenent el sol i un daiquiri amb la nuclear als seus peus) és un muntatge? encara no se saps si pagat per la mateixa ANAV o pel poble d'ascó. Ja ho sebrem. ho tens a: www.tanquemlesnuclears.org.
de res!