13 d’octubre del 2008

PRESSUPOSTOS DE L'ESTAT A L'EBRE: UN FORAT NEGRE

Nota de premsa d'ERC en relació als pressupostos generals de l'estat. Fins ara solament se n'ha fet ressò l'AVUI digital:
"ESQUERRA DENUNCIA QUE A LES TERRES DE L’EBRE EL GOVERN DE L’ESTAT HA EXECUTAT MENYS DEL 5% DEL PRESSUPOSTAT PER L’ANY 2008.

Segons Muñoz, la inversió prevista per l’Estat per l’any 2009 és un 40% menys que la de l’any 2008.

El senador republicà Pere Muñoz, acompanyat dels alcaldes d'Alcanar, Alfons Montserrat, i de Corbera d’Ebre; Sebastià Frixach, han fet aquesta tarda, una valoració dels pressupostos de l’Estat. El senador d’Esquerra, ha volgut fer balanç sobre l’aplicació dels pressupostos generals per l’any 2008 a les Terres de l’Ebre.
“L’Estat no ha executat ni el 5% del pressupost previst pel nostra territori”, ha afirmat; tot fent un repàs de totes les partides previstes i en la situació que es troben. Pel que fa a Foment ha al·ludit a les variants de Corbera i Gandesa, on encara s’estan redactant els projectes constructius; i també a la variant de l’Aldea, que amb una legislatura sencera el govern del PSOE ha estat incapaç de començar les obres. Especial atenció ha merescut el tram de l’Autovia de l’interior “A-7: La Jana – El Perelló” que encara està en estudi informatiu, i que no s’ha executat ni un euro mentre el tram Hospitalet – Tarragona l’obra s’està executant-se a un gran ritme. Pel que fa a les partides de Medi Ambient, Muñoz ha recordat la descontaminació de l’embassament de Flix: “Fa quatre anys ens van dir que era el perill més greu que teníem al territori. Que s ’havia d’actuar ràpidament. I a hores d’ara encara no han començat les obres malgrat estar adjudicades”. Per tot això el senador ha recordat que Esquerra, una vegada més, denuncia que les Terres de l’Ebre “som el forat negre de les inversions de l’Estat a Catalunya”. “Si aquest nivell d’execució del pressupostat per part de l’Estat, menys del 5%, ho fes un ajuntament o la Generalitat, seria un escàndol en majúscules”, ha afirmat Muñoz. El senador també s’ha mostrat preocupat perquè les esmenes aprovades pel PSC i CiU, als pressupostos de l’any 2008 no s’han executat, i fins i tot algunes, no apareixen als pressupostos per l’any 2009.
En aquest context, Pere Muñoz ha mostrat una bateria de vint-i-dos preguntes que ha presentat al Senat per conèixer en detall el nivell d’execució de cada partida prevista en els pressupostos de 2008 per a les Terres de l’Ebre. Segons Muñoz “Fins ara he centrat la meva tasca al Senat en el control de l’execució de les partides o la paralització d’algunes obres com l’Àngol d’Alcanar o la variant de l’Aldea, ja sigui interpel·lant a la Ministra de Foment o preguntat per escrit”. “Aquest és un tema repetitiu però vetllarem per a que s’executin les partides, perquè el que està passant és una manca de respecte cap els Pressupostos, cap els que presenten esmenes i cap a les Terres de l’Ebre", ha reconegut el senador.
Per últim, Pere Muñoz ha afirmat que els pressupostos generals de l’Estat a les Terres de l’Ebre per l’any 2009 representen un 40% menys d’inversió que els de l’any 2008, és a dir, 76.265.300 € respecte els 191.905. 730 € de l’any 2008. Muñoz ha anunciat que Esquerra, al igual que l’any passat, buscarà el consens amb els altres partits i agents del territori fent “lobby”, tan per presentar esmenes com a l’hora de desbloquejar els projectes encallats..."

2 comentaris:

Unknown ha dit...

tot plegat és ben depriment, eh pere? com pot ser que ens vagi així??? no tocava ara una aposta per les nostres terres forta i decidida? on hem fallat? n'esperàvem massa d'erc o és que no tenim la froça que se'ns presuposava al govern? què falla?
voleu dir que no seria ara hora de replantejar-nos la nostra adscripció a "terres de l'ebre" i tornar a ser una part de la província de tarragona?
pel que he llegit a tortosa i rodalies el grau d'inexecució no és tant bestial (web de l'ajuntament de torotsa); així doncs, què? val la pena fer-nos passar per tortosins quan veiem que el centralisme és una cosa innata en tot el territori català? soc de l'opinió que no hem de permetre això de separar-nos del priorat en les noves vegueries. geogràficament i històrica formem un conjunt, i com a tal, és units (territori i gent) com tindrem més força.

Unknown ha dit...

estic amb pere andreu.
fa poc m'han comentat que el sr pere muñoz, quan va comen´çar a fer política, deia que s'havia de separar la ribera d'ebre nord de la ribera d'ebre sud. Si és així, m'estranya que ara s'hagi aplegat a això de les vegueries amb tanta facilitat.
de flix a tortosa hi ha més que hasta lleida, i lo parlar és mésmblant.