11 d’abril del 2009

CARAMELLES A FLIX











La tradició de les Caramelles de Flix està omplint un anys més les places i carrers. Enguany fa tot just 60 anys (1949) del seu retorn a Flix després de la Guerra Incivil . Aprofitant una de les primeres cantades a la Bassa de les Clotxes abans de la pluja he fet aquestes fotografies. Cantada en que he pogut constatar un cop més que la caramella flixanca "OUS POLLASTRES" s'ha convertit amb els anys amb el veritable himne del poble:

Les portes i finestres i balcons obriu-los tots, obriu-los tots, obriu-los tots, obriu-los tots.
Sortiu nines molt alegres i la Pasqua celebrem.
Surten les caramelles a donar expansió als cors, expansió als cors, expansió als cors.
A donar expansió als cors.
Ompliu-nos bé les cistelles i agraïts us quedarem.
Alguns diuen que és la ditxa riquesa, glòria i honor, més la ditxa no és complerta si no està tranquil el cor.
Aumenteu, aumenteu nostra alegria.
Ompliu-nos, ompliu-nos força el paner d'ous, pollastres i gallines d'ous pollastres i gallines i el demés que ara us diré:
d'ous, pollastres, conills, gallines, coques i trenca i algun colom, botifarres i llangonissa i algún corder rostit al forn, rostit al forn.



1 comentari:

Miquel ha dit...

Hola soc en Miquel Pedrol , soc de Flix però vist a Sant Feliu de Guíxols ja fa 47 anys i aquets dies se setmana Santa i Pasqua , es qua trobo a faltar més que mai el poble , doncs jo quan era un vailet tocava a la banda que acompanyavem als Armats , i els dies de Pasqua seguia a les caramelles i tinc molta il.lusió quan veig a la web del ajuntament , la placeta i de tant en tant alguna imatge dels armats , la prosseso ,.... be no vull ferme pesat per es que l'anyorança fa que.....
Be com que sempre que he escrit al ajuntament , a radio Flix , a la revista ... etc. no m'ha contestat ningú , ara tanmbe quedeu escusats si no contesteu.
Apa companys , bona Pasqua i Salut
Miquel
havanrereslataverna.blogspot.com