17 de juny de 2009

MOCIÓ MEGAFONIA A LES ESTACIONS

Ahir a la comissió de foment del senat vaig defensar una moció que havia decaigut al final de la darrera legislatura, moció que havia presentat el company i aleshores senador Lluís Aragonés. Després d'un any al senat vaig poder defensar-la després aconseguir el vot favorable del grup del PSOE. Penso que és molt important aquesta mesura en tant estem comprobant que la política d'ADIF és anar tancant malgrat la protesta general, i de bona part dels grups polítics, el servei d'atenció als usuaris per part personal de les estacions. Per a més informació:

El Senat aprova la moció perquè totes les estacions avisin per megafonia del pas dels trens sense aturada.

"La Comissió de Foment del Senat ha aprovat avui per unanimitat la moció del senador per Tarragona d’ERC dins de l’Entesa Catalana de Progrés, Pere Muñoz, que insta el Govern espanyol a fixar un sistema d’avís per megafonia en aquelles estacions per on passin trens sense aturar-s’hi, de manera que amb prou antelació es pugui avisar els usuaris cada cop que vagi a passar un tren sense aturada. L’avís en qüestió consistiria simplement a demanar als usuaris extremar les mesures de seguretat i no creuar en cap cas les vies per la superfície malgrat que existeixin passos habilitats a tal efecte.

A més, el Senat ha aprovat ordenar en aquelles estacions que mantinguin personal, que el cap de l’estació o algú a tal efecte efectuï un avís visual des de l’andana de l’estació, complementari al de megafonia, amb prou antelació cada cop que un tren vagi a passar sense aturada. Finalment, el Senat sol·licita a l’Estat garantir la pluralitat lingüística a l’hora d’enregistrar l’avís, en aquells territoris que tenen dues llengües oficials. La iniciativa, segons el senador Pere Muñoz, és un pas més en la política d’evitar atropellaments de tren. “L’avís de megafonia seria un element dissuassori més dels que ja existeixen a les estacions, com són cartells i la línia groga de seguretat pintada a les andanes de tren, però que no són prou convincents com lamentablement es pot comprovar amb cada nou cas d’atropellament”, ha explicat el senador.“L’avís per megafonia pot incidir més en evitar l’efecte badoc per part dels usuaris i en alertar d’un efecte de succió del tren que no s’atura”, ha afegit Pere Muñoz.

El senador ha remarcat que “no volem que l’Administrador d’Infraestructures s’adormi a la palla, perquè aplicar aquesta mesura en totes les estacions on no s’aturen alguns trens, que són la immensa majoria, es pot fer amb les partides genèriques dins d’Adif que estan aprovades en els Pressupostos Generals d’aquest 2009”, ha avisat Pere Muñoz. Alerta que “no serà admissible per ningú que, com altres vegades succeeix, les Corts espanyoles posi deures a l’Estat i aquest es faci el suec”. “Tenint en compte l’actual nivell d’automatització del control del trànsit de trens, per a l’Adif no seria massa complicat automatitzar un senyal d’avís per megafonia, amb un missatge enllaunat, cada cop que un tren ha de passar per una estació sense aturada prevista”, indica el senador per Tarragona. En l’anterior legislatura (2004-08), el senador d’ERC per Tarragona Lluís Aragonès ja havia presentat la mateixa moció, però la dissolució del Senat va evitar que es portés a votació. "


Moció avis per megafoniaDescarrega't l'arxiu