21 de setembre del 2009

INICIATIVES DE L'ENTESA AL SENAT


Una moció, una pregunta oral a la comissió de control de RTVE i dues preguntes orals als respectius ministres demà a la tarda a la sessió de control del govern són les iniciatives del grup de l'Entesa Catalana de Progrés per aquesta setmana al senat. La meua pregunta sobre el calendari d'execució dels treballs de neteja de l'embassament de Flix l'havia de fer la setmana passada, però la ministra Elena Espinosa no va poder comparèixer a darrera hora.

"Pregunta oral Comisión de control RTVE
LA ENTESA PREGUNTA PER LA PROGRAMACIÓ ESTABLE EN CATALÀ EN RTVE

La senadora per Girona de l'Entesa, Pepa Celaya, portaveu del grup en la Comissió mixta de control parlamentari de la Corporació RTVE i les seves societats, preguntarà demà a partir de les 11:30 al president de l’esmentada corporació, Luis Fernández, qué s’està fent per a oferir una programació estable en català.

Moció
L'ENTESA PROPOSA QUE LES FESTES AMB MALTRACTAMENT ANIMAL DEIXIN DE SER D'INTERÈS TURÍSTIC

Esquerda defensa en la moció de l'Entesa que se'ls retiri aquest nomenament a les festes declarades d'interès abans de l'ordre de 2006 i que empren el maltractament animal

El senador per Lleida de l'Entesa, Josep Maria Esquerda, portaveu del grup en la Comisión d'Indústria,Comerç i Turisme, defensarà el pròxim dimecres en el Ple del Senat una moció en la qual es demana una modificació de l'Ordre ITC/2006, de 3 de maig, perquè totes les festes declarades d'Interès Turístic Nacional i d'Interès Turístic Internacional, declarades amb anterioritat la seva entrada en vigor, compleixin també el requisit d'aquesta Ordre de la prohibició d'actes que comportin maltractamnent animal o a persones.

Pregunta oral
L'ENTESA DEMANA AL GOVERN QUE VALORI SI L'ESCOLA RESPON A LES DEMANDES DE LA SOCIETAT

Baig pregunta en el Ple si els objectius de famílies polítics, professionals i alumnes coincideixen en aquest inici de curs

La senadora de l'Entesa, Assumpta Baig, portaveu del grup en la Comissió d'Educació, demanarà al Ministre Àngel Gabilondo que valori aquest inici de curs per a respondre les necessitats que la societat li demanda i tenint en compte les especificitats i objectius que té el curs per a polítics, professionals, alumnes i la societat en general."

Pregunta oral
L'ENTESA PREGUNTA AL MINISTERI PEL CALENDARI DE LES OBRES DE DESCONTAMINACIÓN DE L'EMBASSAMENT DE FLIX
Muñoz recorda que ja fa cinc anys que es va fer públic un informe del CSIC sobre la greu contaminació del riu Ebre en l'embassament de Flix.
El senador de l'Entesa Catalana de Progrés per Tarragona, Pere Muñoz, preguntarà a la Ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa, sobre el calendari d'execució de les obres per a l'extracció dels llots tòxics de l'embassament de Flix. “Volem que la Ministra concreti de manera clara el calendari. Que exposi quan començaran aquestes obres, les quals, malgrat estar pressupostades als Pressupostos Generals de l'Estat des de fa dos exercicis, no s'han començat a executar”.