20 de novembre del 2009

"LA GATERA DEL TEMPS" D'ALBERT GUIU

Aquest divendres i a la Biblioteca Artur Bladé i Desumvila s'ha presentat la primera gran novel.la d'Albert Guiu, "La gatera del temps", editada per Aeditors. Davant d'un nombrós públic la presentació ha anat a càrrec d'Andreu Carranza, qui ha omplert amb tota mena d'elogis aquesta primera novel.la de l'autor de llibres de poemes com "L'himne d'aquest matí" o "De la mà de la meva filla", qualificant-la com la gran novel.la de Flix. Després han realitzat una mena de bis a bis interpretatius de l'obra, acabant la presentació amb unes lectures per part d'Albert Guiu de "l'Himne d'aquest matí", escrit a Vilelha estant. Per acabar l'acte Ramir Guiu ha ha fet un breu concert musicant poemes del guanyador dels reconeguts premis de poesia "27 è Marià Manent" i "22è Martí Pol".
"Un riu creua aquesta història, un riu cabalós, a voltes verd, a voltes blau, a voltes gris, intemporal i tal vegada immortal, np ho sé; un riu que a mi em sobreviurà, de fet ja sobreviu la meva infància.
Un riu que ha protagonitzat fets tràgics que ha costat la vida a algunes persones. Un riu que s'engalana xiroi ple de xerinola quan arriba la Festa Majaor i que serveix com a fons de la gran festa del riu, on la força dels remers de les puntones simbolitzen un temps en què anar en llagut per les seves aigües era una forma de vida, una forma de ser, una forma de pertinença al riu..."

2 comentaris:

Ramir Guiu ha dit...

I AQUÍ ES POT VEURE I ESCOLTAR UNA DE LES CANÇONS QUE ALLÀ VAN SONAR:

http://setesentit.blogspot.com/

Ignasi Revés ha dit...

Molta sort a l'Albert!