26 de gener del 2010

ASCÓ

Des del meu respecte i estima per la història d'Ascó, la seua terra i la seua gent, m'afegeixo al manifest emés per l'equip de govern del Consell Comarcal de La Ribera d'Ebre després que el Ple de l'Ajuntament d'Ascó hagués aprovat presentar la seua candidatura per albergar el Magatzem Temporal Centralitzat de residus nuclear d'alta intensitat de tot l'Estat, on s'ha manifestat:

" 1. El nostre rebuig a l’obscurantisme amb què s'ha anat duent a terme tot el procés, que ha plantejat una estratègia gairebé de fets consumats, obviant la falta de consens que en un principi s’anunciava com imprescindible. L'AMAC, l’associació de municipis en àrees nuclears, i el Ministerio de Industria han teixit més aviat una conspiració que un procés basat en la informació i la participació propi d'una societat democràtica.

2. La nostra convicció que un sol plenari municipal no té la legitimat moral per decidir el nostre futur d'esquena a la resta de municipis de la Ribera d'Ebre, la majoria de municipis de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona, set Consells comarcals i el Parlament de Catalunya.

3. La falta de respecte pel treball i l’esforç de molta gent que creu també en un model de comarca fonamentat en la qualitat i les potencialitats dels nostres productes agraris i turístics. Una comarca que assumeix la seva realitat industrial, energètica i química i que vol fer-la compatible amb la diversificació econòmica.

4. També volem mostrar la nostra preocupació per la fractura social que ha provocat la decisió presa per l’alcalde i sis regidors del consistori asconenc.

5. La nostra intenció de continuar treballant, mitjançant les vies legals, administratives, polítiques i institucionals, per a defensar la nostra comarca, com ho hem fet sempre, i mirar de capgirar la situació en què la decisió del ple d'Ascó ens ha situat."

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, 26 de gener de 2010

4 comentaris:

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Això són coses que passen en els països que estan ocupats, governats per polítics que no s'estimen el territori.

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Quan una nació està ocupada per un estat que no se l’estima i governada per polítics oportunistes, esdevenen situacions com la d’Ascó.
Ja tenim residus per uns quants anys!

Josep Gironès Descarrega ha dit...

Quan una nació està ocupada per un estat que no se l’estima i governada per polítics oportunistes, esdevenen situacions com la d’Ascó.
Ja tenim residus per uns quants anys!

montse forcades ha dit...

"La gent ha de saber per què les nostres empreses paguen MÉS CARA l'electricitat que les empreses de França, que té un 80% de l'energia nuclear", va remarcar el president de Foment del Treball, Joan Rosell.

Això no ho diu un polític!!.