4 de juliol del 2011

FÒRUM FLIX 2011

El nostre poble ha viscut els darrers dies dues dates on el seu present industrial ha estat tractat  pensant en el futur

El passat dimarts 28 varem poder participar a la jornada organitzada per CCOO sota el nom de FORUM FLIX 2011, i el dijous 30 va ser el dia de l’esperada Junta  General d’Accionistes d’ ERCROS a Barcelona, de la que he tingut accés al l’estracte del discurs del seu president Antoni Zabalza.

Del discurs de Zabalza és important destacar les referències  finals a Flix quan ha destacat com  a notícia esperançadora el projecte d’implantar dins del recinte de la fàbrica, de la ma d’una empresa d’enginyeria alemanya, dues noves activitats vinculades a la biooenergia, una de cogeneració i l’altra de fabricació de pèl.lets a partir de la biomassa, que suposaran la creació de 23 nous llocs de treball directes i de 350 indirectes en el conjunt de la cadena de producción.

La presentació del projecte a la Junta General d’Accionistes és un pas important després de les diferents presentacions que fins ara s’havien fet del mateix. Com la que es realitzà de nou dins la jornada Forum Flix 2011. Una jornada de la que hauriem de destacar l’excel.lent treball per part de la gent local de CCOO, de la implicació de Jaume Pros, secretari general a Tarragona, l’excel.lent conducció per part d’Aurora Masip, exdirectora de Comunicació del Govern. Una jornada de reflexió on vàrem poder escoltar la veu de tots els agents, polítics, sindicals, empresarials, acadèmics… que poden aportar idees i posicions de futur,  tot pensant en l’activitat industria del nostre poble com a eix de la diversificación econòmica. 

Els mitjans de comunicación n’ha dit la seua:

  •  Flix repensa el seu futur amb optimisme mantenint la indústria com a referent econòmic”. “Aquesta població riberenca vol continuar sent el referent industrial de la comarca. Amb tot, aquest municipi és conscient que la incertesa de l'actual model fa més necessària que mai una aposta per la diversificació, també en el vessant industrial.” (ebredigital. cat)

Així els mitjans han coincidit i s’han fet seues les paraules del nou alcalde Marc Mur  qui ha deixat clar que des de fa uns anys s'està fent un esforç per aconseguir aquesta diversificació, tenint clar que la indústria ha de ser el "pal de paller" de l'activitat econòmica del municipi. "S'ha fet un viver d'empreses que està pràcticament a plena ocupació amb setze empreses que han creat 45 llocs de treball. Tenim aigua, ferrocarril, sòl industrial, cal que ens ho creguem i anar a vendre Flix en positiu".Esmentant que en els darrers mesos la taxa d'atur s'hagi reduït al municipi -actualment la taxa d'atur no arriba al 7%

També foren importants les paraules del director de la Fàbrica, Marc Fargas, qui ha deixat clar que l'empresa és conscient que també s'ha de diversificar i obrir noves vies de productes i mercats que siguen rendibles. "La planta de pèl·lets és un exemple i hem de buscar encara més productes. Tenim clar que no podem seguir tenint dependència del clor i la sosa que estem fent a la fàbrica de Flix". Mostrant-se convençut que Flix té camp per recórrer a curt termini en les anomenades tres R: reciclatge, reutilització i reducció de residus; així com en les energies renovables.

  • Flix repensa el seu futur industrial i aposta per la diversificació econòmica”. “Les plantes de biomassa i de producció de pèl·lets, la descontaminació del pantà i el viver “ (El Punt)
  •  “Flix  es fixa en les Inversions ambiental per superar la crisi”. “Bones perspectivas. L’acord signat entre la qu´`imica Ercros i l’empresa alemanya de biocombustibles Seeger per crear dues plantes d’energia amb una inversió de 53 milions d’euros, simbolitza aquesta aposta (Diari Ebre).


1 comentari:

jba ha dit...

Es pot consultar totes les ponències i demés material a:
http://www.ccoo.cat/sostenibilitat/noticia/140420/F%C3%B2rum-Flix-2011--per-al-futur-industrial-de-Flix-%2828/06/2011%29