27 de juliol del 2017

CRONOLOGIA FLIXANCA DE L'ANY 1992


25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona. Aquests dies estem recordant un esdeveniment que va assenyalar un abans i un després en la història de la ciutat de Barcelona, i per extensió de Catalunya i el món Olímpic.
25 anys que tampoc podem passar per alt per al poble de Flix, amb una data que també ha marcat un abans i un després, el 9 de juliol, amb la presentació de suspensió de pagaments del grup ERCROS.
Amb tot, també hauríem de recordar els nous equipaments, infraestructures i serveis que des de fa 25 anys gaudim a Flix. Serveis com les 24 hores de funcionament del CAP (Centre d'Assistència Primària), equipaments com la nova ampliació de l'IES al carrer Salvador Espriu, inaugurat pel conseller d'Ensenyament, Josep Laporte, o infraestructures com la circumval·lació viària inaugurada pel ministre d'Obres Públiques, Josep Borrell.
Un any especial per a qui escriu aquest blog ja que vaig accedir el curs 1992-93 a la direcció de l'IES (Institut d'Ensenyament Secundari) de Flix, per a la gent del grup de teatre FLEXUS, per a l'historiador Josep Sànchez Cervelló, pregoner de la Festa Major, i per l'escriptor Andreu Carranza, premi de narrativa Ribera d'Ebre amb el recordat "Desert de l'oblit".
            Gener. El Centre d’Assistència Primària (CAP) comença a funcionar les 24 hores.
            23 de gener. Espectacular nevada d’uns 15 cm. de neu.
          30 de maig. Forta tempesta de pluja, en 25 minuts es registren 53 litres per minut. Entre d’altres s’inundaria l’església parroquial.
            9 de juliol. Presentació de suspensió de pagaments del grup Ercros S.A.
           17 de juliol. Actuació de Lluís Llach a la pista de la Unió Social..
           25 de juliol - 9 d'agost. Jocs Olímpics de Barcelona.
          14 d’agost. Josep Sánchez Cervelló llegeix el Pregó de la Festa Major. Es doctor en Història Contemporània i professor de la URV. Resideix a Tarragona.
             27 d’agost. Vinebre: La novel·la “El desert de l’oblit” d’Andreu Carranza, premi de narrativa Ribera d’Ebre.
            ERCROS ven a KEMIRA SA les fabricacions i negoci comercial del clorur fèrric, policlorur d'alumini i sulfat d'alumini.
            15 d’octubre. El conseller d’Ensenyament, Josep Laporte, inaugura les obres d’ampliació de l’IES Flix.                           
         17 d’octubre. El ministre d’Obres Públiques, Josep Borrell, inaugura les obres de la circumval·lació de Flix. 125 milions de pessetes de pressupost.                      
             Novembre. Amb 40 integrants neix el grup de teatre “Flexus” .
             3 de novembre. El “Pi de Montbrió” és declarat arbre monumental.