25 de gener del 2018

ELS AJUNTAMENTS DE LA RIBERA DURANT EL PRIMER FRANQUISME.


A Flix, demà divendres i a ca Don Ventura, a les 19.30 h, tenim una proposta cultural que no ens podem perdre, la presentació de la publicació  del CERE: "Els ajuntaments de la Ribera d'Ebre durant la consolidació del franquisme (1938-1942)" de Jordi Cid Segura. La presentació anirà a càrrec del catedràtic de la URV Josep Sànchez Cervelló.  L'autor ja ens va oferir un magnífic aperitiu del seu treball a les darreres jornades "Conèixer la Ribera d'Ebre".

L'estudi de Jordi Cid Segura (1992) té com a objectiu analitzar la implantació del règim franquista a escala municipal, una investigació realitzada en un àmbit comarcal però amb la intenció de connectar amb la realitat de país. La font principal amb la qual ha dut la recerca han estat els llibres d'acords i la correspondència municipal que es conserva del període, resseguint la tasca de les juntes gestores municipals, tot esbrinant la implantació del règim franquista an l'àmbit local amb la presència de tots els sectors de la Falange Española Tradicionalista y de las Juntas de Ofensiva Nacional Sindicalista, més conegut com FET y de las JONS.

La fotografia de la portada és un detall de la visita del cònsol de l'Alemanya nazi, Rolf L. Jaeger, amb motiu de la inauguració dels monument a "los Caidos", l'agost del 1942.

L'acte és organitzat per l'Ajuntament de Flix, La CANA i el CERE.