15 de juny del 2019

NOU AJUNTAMENT DE FLIX - 2019


D'esquerra a dreta: Víctor Sabaté, Josep Solé, Vera Llombart, Gemma Abelló, Caco Casals, Francesc Barbero, Lara Bertran, Norma Pujol, Pau Guiu, Carme Rosich i Xavier Sabaté.

Aquest migdia,  seguint la tradició de 40 anys d'ajuntaments democràtics, he  assistit a la sala de Plens de l'Ajuntament per compartir un dels moments més importants d'un mandat municipal, la constitució del nou ajuntament i  l'elecció del nou alcalde de Flix.
Un acte molt emotiu que ha tingut moments per esmentar la complexa situació política amb un record especial per a les preses/presos polítics, referint-se concretament Francesc Barbero a la dignitat en que viurà el dia d'avui el pres polític - regidor electe de la ciutat de Barcelona: Joaquim Forn. 
Així, amb vuit vots a favor, els set dels regidors d'ERC i el vot de Xavier Sabaté, en nom d'Unitat per Flix, i amb tres vots en blanc corresponents als dos regidors de Junts per Flix i al de la regidora de Crida Flixanca, el cap de llista d'ERC - Entesa per Flix, Francesc Barbero Escrivà, ha estat escollit nou alcalde de Flix.
Destacar per la seua singularitat, l'acord signat a darrera hora entre ERC i Unitat per Flix que comportarà la incorporació de l'històric dirigent socialista Xavier Sabaté a l'equip de govern, amb responsabilitats de Medi Ambient i Energia, agrupades en la nova regidoria de "Transició ecològica".
Des del blog: els millors desitjos a l'alcalde Francesc Barbero i al seu equip de govern. 

Bona feina i moltes felicitats a totes i tots els que a partir d'avui ens representaran.