15 de gener del 2020

ATREVEIX-TE A PENSAR.



Atreveix-te a pensar és l'encertat nom del cicle de conferències que des de fa dos anys en ofereix a la biblioteca de Flix el professor de filosofia Francesc Xavier Vega Castellví. Cicle de conferències organitzades per la regidoria de cultura de l'Ajuntament de Flix i la Biblioteca Artur Bladé i Desumvila. Demà 16 de gener la xerrada serà sobre l'entusiame. 
Filosofia i Mitologia, El mal, la bellesa,  l'orgull, l'inconscient, la modernitat, l'infinit... són algunes de les lliçons magistrals que mensualment ens ha ofert el nostre filòsof de capçalera.
Atreveix-te a pensar, nom d'un cicle de xerrades de referència per a la gent de Flix i la Ribera,  que aquests dies té un significat especial amb la mort de la gran Isabel-Clara Simó, una de les grans escriptores dels darrers cinquanta anys, a qui vam tenir l'honor de la seua companyia i de compartir una recordada conferència a l'Institut de Flix a principis dels anys noranta. Anys més tard, en rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes ens regalà el pensament  "Sapere Aude!, atrevim-nos a pensar i serem lliures", consigna indestructible que ens recordà Jordi Cuixart en una piulada en assabentar-se de la notícia del seu decés.