15 d’octubre del 2020

Nova web de l'Associació Cultural la Cana.


https://www.lacana.cat/

L'Associació Cultural la Cana ha donat a conèixer la nova web de l'entitat:

  https://www.lacana.cat/

                         

L'Associació Cultural La Cana és una entitat local sense ànim de lucre que des del 2001 treballa per la conservació i divulgació del patrimoni històric i arqueològic de Flix, oferint, entre d'altres, visites turístiques guiades als diferents elements patrimonials del municipi: el Castell Nou, el refugi antiaeri, el molí d'Oriol, l'església...

 

Així, en reconeixement a la seua trajectòria cultural, l'any 2018 va rebre la màxima distinció de la Ribera d'Ebre: la Sirga d'Or

 

Des del passat mes de maig és membre del Consorci Memorial Espais de la Batalla de l'Ebre  (COMEBE). Precisament des de l'any 2012 organitza cada any una Recreació del final de la Batalla de l'Ebre coincidint en l'aniversari d'aquest important esdeveniment històric.

 

Des de l'any 2008  organitza les Jornades de Patrimoni Històric, amb una exposició temàtica a la sala de ca Don Ventura, Jornades que enguany degut a la pandèmia del covid19 estan dedicades gairebé monogràficament als "Forns d'oli de ginebre, una indústria a Riba-roja".

 

A destacar la col·lecció d'història local "lo Pedrís", publicació anual que pretén aprofundir en la difusió del patrimoni, enguany ha publicat el cinquè volum dedicat a l'arxiu fotogràfic Mestres - Carranza: "Flix en blanc i negre, una mirada al passat".

 

 https://www.facebook.com/lacana.flix

 https://www.instagram.com/lacana.flix/

 https://www.youtube.com/watch?v=jU5zbfTW91o&t=3s