14 de novembre del 2021

"Padrí. Imatges del record" de Júlia Kühne, Premi MemoriReus

   


Divendres 12 de novembre, a les 17 hores, el teatre Bartrina de Reus va ser el punt de trobada per visionar  la darrera de les quatre pel·lícules presentades a concurs a la secció MemoriReus, el film de la jove realitzadora Júlia Kühne: "Padrí. Imatge pel record" (2020), dins del XVI Festival Internacional de cinema de Reus, Memorimage.

                     Un viatge pels records i les cicatrius de la guerra

Un viatge iniciàtic de la directora, Júlia Kühne Escolà, una noia alemanya, a la recerca de la memòria del seu padrí de la Palma d'Ebre. A través dels escrits i dibuixos del seu Dietari de Guerra de l'any 1938, Júlia i la seua mare descobreixen el drama viscut per un jove de 19 anys en plena Guerra Civil, jove que amb els anys esdevindria un reconegut artista així com un dels principals referents culturals de la Palma d'Ebre.

La pel·lícula va tenir molt bona acollida, especialment emotiva entre tots els hem tingut la sort de conèixer el padrí de la Júlia Kühne, precisament el vot del públic assistent ha estat qui ha decidit que s'hagi emportat el premi de la secció MemoriReus

 


Fotografies cedides per Júlia Kühne Escolà