1 de novembre del 2021

Homenatge als flixancos deportats als camps nazis amb llambordes Stolpersteine.


El proper cap de setmana, 6 i 7 de novembre, l'Ajuntament de Flix i Memorial Democràtic retran homenatge als flixancos deportats als camps nazis en el decurs de la Segona Guerra Mundial. Així, amb motiu de la instal·lació de 10 llambordes Stolpersteine personalitzades, projecte  artístic dissenyat per Gunter Demning, es retrà homenatge a:

·  Ramon Agramunt Tarragó.

·  Carles Antoni Alentorn Tarragó.

·  Amaro Castellví Blanch

·  Joan Ferrús Costa.

·  Manuel Grañena Molins.

·  Tomàs Pujol Llecha

·  Rafael Ros Mateu

·  Agustí Sánchez Grau

·  Josep Vaqué Agramunt

·  Domingo Josep Zurita Nogales

Cada llamborda és única i es fa a mà de manera especial, precisament, com a gest de respecte i humanitat que vol contrastar amb l’exterminació industrialitzada dels nazis, les ha realitzat al seu estudi de Berlin l’escultor Michael Friedrichs-Friedlaender.

L'ajuntament de Flix col·locarà les 10 llambordes Stolpersteine davant la darrera residència coneguda, als carrers Església (1), Castell (1), Sant Josep (2, al refugi), Sant Roc (3) i Plaça Major (3). 

Entre els actes preparats el dissabte, a les 19 hores i a ca Don Ventura, participaré amb una conferència sobre "els 10 flixancos deportats als camps nazis". El diumenge 7 a les 12,30 i a la Plaça Major, amb la col·laboració de l'Escola de Música, s'instal·laran les primeres llambordes Stolpersteine. I ja per la tarda, a les 18 h. de la tarda, al saló de Cinema de la Unió Social, es pojectarà el documental de Mario Pons, "L'espill".