18 d’abril del 2023

Joaquim Montserrat i Camps en el record (1932-2023)

El passat 15 d'abril ens deixà l'amic Quim Montserrat i Camps, un dels pintors i dissenyadors tèxtil sabadellencs més  destacats del segle XX. Vinculat familiarment amb la Palma d'Ebre, als anys vuitanta del segle passat feu diverses col·laboracions  a la Veu de Flix així com una magnífica exposició de pintures amb motiu de les jornades culturals organitzades l'any 1986 per l'ajuntament de Flix. 

https://www.isabadell.cat/obituari/mor-joaquim-montserrat/

"Ha mort el pintor Joaquim Montserrat i Camps, un dels artistes sabadellencs més destacats de la segona meitat del segle XX. Va formar part del Grup Gallot, i les seves action painting (accions pictòriques) que va ser tan efímer com renovador. I va passar per bona part de les estètiques del segle XX: informalismes, abstracció, figuració, pop-art… Ha mort als 91 anys."

https://radiosabadell.fm/noticia/sen-va-el-pintor-joaquim-montserrat-lemocio-del-gest

"A noranta-un anys, s'ha mort Joaquim Montserrat i Camps, un dels artistes més destacats de la història de l'art de la ciutat, en la segona meitat del segle XX. El gest característic de Montserrat, de traç lliure, va passar pels informalismes, l'abstracció, el retorn a la figuració, o l'art pop. Mai va deixar de pintar. A més, va conservar obra pròpia, que va donar al museu, però també d'altres autors del mateix període. Vinculat a l'art, la cultura i les entitats de la ciutat, se'l recorda afable, generós i col·laborador. Durant dues dècades va formar part del grup d'artistes locals Zero Quadrat. El Museu d'Art de Sabadell conserva una quinzena d'obres de Montserrat, entre les quals destaquen fragments de l'obra que va dur a terme amb Antoni Angle al passeig Manresa, i també l'obra que amb el grup Gallot es va realitzar a la plaça Catalunya de Barcelona. L'any 2017 el MAS li va dedicar l'exposició retrospectiva 'Joaquim Montserrat 1950-2016. L'emoció del gest'."

https://www.lavanguardia.com/vida/20230417/8902562/pintor-sabadellense-joaquim-montserrat-fallece-91-anos.html

"Sabadell (Barcelona), 17 abr (EFE).- El pintor Joaquim Montserrat Camps, uno de los artistas sabadellenses más destacados de la segunda mitad del siglo XX, ha muerto este lunes a los 91 años de edad en la ciudad vallesana...."

https://ca.wikipedia.org/wiki/Joaquim_Montserrat_i_Camps