15 d’abril del 2023

Xarim Aresté - 'Tanit i les guerres púniques'.


La Primavera Musical programada per la regidoria de cultura de l'ajuntament de Flix ens ha regalat avui un concert de luxe a un espai molt particular com és la plaça de la Música amb l'actuació de Xarim Aresté. Així, dos dies després de l'èxit de la seva actuació a la sala Apolo de Barcelona, presentant el seu últim disc: "Ses Entranyes", definit pels crítics com un dels millors discos facturats a Catalunya ( i més enllà ) les ultimes dècades, avui hem estat els seus seguidors de Flix qui hem gaudit de la seua música i les seues paraules en presentar-nos, millor dit introduir-nos, entre cançó i cançó, a la lectura de la seua primera novel·la.

"Aquesta és la història d'un geni anònim que haurà d'aprendre a renéixer alhora que el món sencer es destrueix al seu pas. Farcida de música, de poesia i de filosofia, la mirada lúcida del fràgil protagonista ens descobreix un univers ple d'amor, barbàrie i bellesa pura, en un relat captivador que ens deixa sense alè". Amb aquestes paraules ens introduïm a la novel·la de Xarim Aresté: "Tanit i les guerres púniques". "La meva experiència de la vida, allò que he viscut, ha estat sempre és a prop d'aquesta literatura interna i de la música i dels colors que no pas de les flames del món".

La combinació de la literatura, música i colors és precisament el que ens ha ofert aquest migdia Xarim Aresté, al concert - presentació de la seua novel·la "Tanit i les guerres púniques". Tot plegat al voltant d'un espai molt especial, situat al costat de la casa dels seus iaios del carrer Castell i alhora un espai de memòria històrica, un lloc oportú en l'imaginari literari de Xarim on el seu poble i les referències al records dels seus iaios està present intermitentment al llarg de l'obra.

www.elnacional.cat/ca/cultura/xarim-areste-fa-ballar-lluna-sala-apolo_

www.nuvol.com/llibres/xarim-i-els-elefants-dannibal- Xavier Vega

 www.grup62.cat/llibre-tanit-i-les-guerres-puniques/

 blogdepere.blogspot.com/2011/01/xarim-areste-very-pomelo.

blogdepere.blogspot.com/2018/03/xarim-areste-i-marcel-bages.