23 de desembre del 2007

INAUGURACIONS: 22 DE DESEMBRE

El dissabte 22 per molts és l'obertura oficiosa de les festes de Nadal. A Flix s'ha aprofitat per inaugurar la nova seu de l'OACL (Organisme Autònom de Comunicació Local), és a dir, la nova seu de la Radio i la Veu de Flix, dos mitjans de comunicació arrelats al poble, la revista "la Veu de Flix", que apareix mensualment des del setembre del 1979, i la Radio Flix, que ho fa des del 23 d'abril del 1982. L'acte inaugural ha reunit bona part de les persones que han fet possible la nova realitat. A l'hora dels parlaments s'ha tingut en compte la participació de l'aleshores alcalde, el primer responsable d'informatius i el primer director de la Radio. És a dir, qui escriu aquest bloc, Josep Ma Sabaté Guasch, avui alt càrrec de la conselleria de Salut, i Xavier Vega Castellví, avui director dels Serveis Territorials de Cultura. L'acte ha estat conduit per la directora i gerent de l'OACL, Montserrat Estela, contant, a més, amb la participació d'una representant dels fidels oients qui ha llegit una poesia especial per l'acte i la periodista Mònica Cid, avui a la Cadena Ser de Reus, qui comença el seu camí radiofònic precisament a Radio Flix.
Per la tarda per cloure els actes del 25 aniversari de la Radio Flix, un veritable regal amb el concert del Quico el Celio, el Noi i el Mut de Ferreries. Qui han volgut participar i celebrar al nostre poble els seus 15è aniversari, amb un Brindis molt especial.
Abans dels Quicos, una inauguració molt particular i adient per les dates nadalenques, una exposició de joguines de llauna de tot el món, col.lecció del senyor Pedro Peña Martín-Corral, col.lecció que segur farà les delícies dels nens i no tant nens i nenes que visitaran aquesta exposició durant aquestes festes. Un recorregut per les joguines del segle XX des de les produccions de les famílies Paya i Rico d'Ibi el 1905.