6 de març del 2008

AMB CAROD A REUS


Ahir al vespre amb la presentació d'Empar Pont vaig iniciar els parlaments de l'acte central d'Esquerra seguit per Lluís Aragonés, Ernest Benach i Josep Lluís Carod Rovira. L'acte es realitzà al teatre Bartrina de Reus ple de gom a gom. Tots els mitjans d'avui en parlen, amb titulars com el de directe.cat , avui.cat :

" Quan falten dos dies perquè s'acabi la campanya, la caravana d'ERC va abandonar ahir el candidat per seguir el president del partit fins a Reus. Aprofitant que avui José Luis Rodríguez Zapatero té intenció de rebre un bany de masses al Palau Sant Jordi de Barcelona, Josep-Lluís Carod-Rovira va alertar que una majoria absoluta del PSOE permetrà que el Tribunal Constitucional tingui barra lliure per tombar l'Estatut. Carod va estirar el fil de les seves propostes per collar el líder del PSOE i va avisar que amb una majoria absoluta els incompliments cap a Catalunya serien encara més flagrants.
"Vine, però no prometis res", va pregar a Zapatero davant de més de tres-cents assistents al Teatre Bartrina de Reus, en al·lusió, per exemple, a la promesa del candidat socialista de donar suport a l'Estatut que va aprovar el Parlament de Catalunya. Carod també va criticar que el govern espanyol encara no hagi publicat les balances fiscals, condició que ERC ha posat per començar a parlar amb Zapatero. "Només amb la veritat de les balances s'acabarà la mentida que patim".
En el mateix escenari en què el dia abans la candidata del PSC, Carme Chacón, va manifestar que votar ERC és inútil per frenar el PP, Carod va replicar que els vots dels republicans no serviran per donar suport a Rajoy, però tampoc per donar un xec en blanc a Zapatero."