27 de març del 2008

PUNT D'INFLEXIÓ DE LA NETEJA DELS RESIDUS

Ahir dijous, 27 de març i a la Subdelegació del Govern a Tarragona és realitzà per primer cop una reunió de la Comissió de seguiment dels treballs de descontaminació de l'embassament de Flix. Fins ara s'havien fet reunions a Flix, Amposta i Barcelona. Comissió que presideix Antonio Serrano, Secretari General per a la Biodiversitat del Ministerio de Indústria.

Punt d'inflexió» per a la descontaminació de l'embassament de Flix


L'alcalde de Flix, Pere Muñoz, i el secretari general per al Territori i la Biodiversitat, Antonio Serrano, van coincidir ahir a destacar el «punt d'inflexió» que va representar la reunió celebrada ahir a Tarragona, la vuitena de la comissió informativa de seguiment per a la descontaminació de l'embassament de Flix. «Avui s'acaba un cicle i dilluns, quan sapiguem quina serà la unió temporal d'empreses (UTE) que farà les obres, en començarà un altre», va dir Muñoz. En aquest sentit, Serrano va afegir: «S'acaba la fase preparatòria d'anàlisi científica i tècnica i entrem en l'etapa executiva.» Deu UTE s'han presentat al concurs, amb participació de totes les grans empreses estatals d'infraestructures i també d'empreses catalanes. Un cop avaluats aspectes com ara les garanties de seguretat, les propostes de descontaminació de sols, la gestió dels residus i l'obra civil, «seran les ofertes econòmiques les que decidiran» l'adjudicació. Les obres tenen un pressupost de 192 milions d'euros, «més nou milions per a diversos concursos d'assistència tècnica», i l'UTE adjudicatària començarà a instal·lar-se a Flix al maig.
Serrano va destacar que «la seguretat s'incrementarà exponencialment a mesura que avanci el projecte» i que el subministrament d'aigua potable als municipis que s'abasteixen de l'Ebre estarà garantit.
D'altra banda, l'alcalde de Flix va dir que el municipi serà una referència internacional i exemplar «per allò pel que sempre hem volgut ser coneguts, el sanejament i la descontaminació del riu Ebre», gràcies al centre d'interpretació que es farà del projecte." (Jordi Prades. El Punt)