18 de febrer del 2009

UNANIMITAT EN L'ANÀLISI DE LA SITUACIÓ

Unanimitat en l'anàlisi de la situació i coincidència de tots els grups en els déficits del transport públic. Ara a esperar la resposta del Govern. Per unanimitat de tots els grups parlamentaris ha estat aprovada la primera moció conseqüència d'interpel.lació presentada per part meva. Nota de premsa de l'Entesa Catalana de Progrés:

"El senador per Tarragona, Pere Muñoz, portaveu de l'Entesa en la Comissió de Foment, ha aconseguit la unanimitat del Ple en la moció que avui s'ha debatut. En la moció s'insta al Govern a impulsar un fòrum entre l'Estat, les CCAA i els agents socials per a augmentar les dotacions pressupostàries destinades al transport públic. Finalment s'ha signat una esmena transaccional per part de tots els grups.

En la moció es demana que s'incrementin les plantilles d'atenció i seguretat de l'usuari conformi a les ràtios europees, que s’incloguin en els contractes indicadors destinats a incrementar el personal de les empreses de transport públic, així com els nivells de seguretat i atenció a l'usuari.

També Muñoz proposa que s'impulsin mesures de manteniment i foment del civisme i les condicions necessàries per a què els drets essencials es respectin, mitjançant sistemes segurs, fiables i còmodes, acompanyats de la informació necessària per als usuaris.

A més, s'ha afegit que aquest fòrum estudiï la instal·lació d'un sistema de megafonia en els trens de la xarxa de Rodalies per a què els usuaris coneguin el que està passant en temps real, així com avançar en l'extensió de l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda."