23 de març del 2009

GERMÀ BEL: ANALISIS DE L'ECONOMIA EBRENCA


Divendres passat el prestigiós economista, catedràtic d'economia aplicada, el canareu Germà Bel ens presentà a Móra d'Ebre l'estudi: "Economia de les Terres de l'Ebre: anàlisi de l'estructura i dinàmica econòmica, i de l'especialització industrial". Malauradament els mitjans de comunicació han fet poc ressò de l'acte. Bel feu un repàs dels punts més importants de l'estudi i entre d'altres destacà la importància del teixit industrial, que és molt més que nuclears i moble. Un teixit comparable al de la mitjana catalana en quantitat i en qualitat. Com va dir el Delegat del Govern Lluís Salvadó, de l'estudi podem trencar tòpics: "no som un territori pobre", "tenim una renda per càpita disponible equivalent a la mitjana catalana", "entre el 2000 i 2007, en PIB i en població, hem crescut per sobre de la mitjana del país"... de tot plegat hem de recollir dues propostes "la necessitat d'un debat sobre l'aprofitament econòmic de l'aigua i sobre l'equilibri entre preservació del medi i desenvolupament".

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Anem a pams: l'economia riberenca ha crescut i creix per l'aportació que suposa tenir empreses que paguen tributs al ajuntaments da comarca; però l'economia "real" (els calers que tenim a la butxaca els riberencs), almenys a mi em dona aquesta sensació.
oer cert pere: com ho tenim lo del parc eòlic??

Asun ha dit...

M´agradaria llegir aquesta publicació, algú em podria dir com aconsegui-la?

Gràcies

Asun ha dit...

M´interessaria llegir aquesta publicació, com la puc aconseguir?

Gràcies,

P ha dit...

Asun, aquesta publicació de dos volums nosaltres la tenim a l'ajuntament, en tot cas si la pots trobar a l'IDECE o a la mateixa Delegació del Govern de les Terres de l'Ebre.