6 de maig del 2009

ERCROS (2)


Flix (ACN).- Els delegats sindicals estatals de CCOO i UGT del Grup Ercros es reuniran dimarts vinent a Tarragona per definir una postura comú i les accions a dur a terme per mostrar la seva oposició a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que presentarà en breu la direcció de la companyia. El coordinador de la UGT al Grup Ercros, Àngel Clua, ha explicat que actualment ja s'està aplicant un ERO que afecta 241 treballadors d'arreu de l'Estat i ha criticat que la direcció presentarà el nou expedient 'trencant les normes' pel que fa al procediment de la seva presentació, ja que pel moment no han negociat amb els sindicats. Clua ha afegit que la 'mala gestió' de l'empresa ha dut, en part, a aquesta situació. Clua ha manifestat que els representants sindicals 'demanaran explicacions' a la direcció d'Ercros davant aquesta 'agressió als treballadors'.

El nou ERO, que l'empresa presentarà d'aquí a dues setmanes, preveu acomiadar de forma temporal o definitiva 410 treballadors a tot l'Estat, tancar definitivament la planta de clormetans de Flix (Ribera d'Ebre), tancar temporalment la de l'electròlisi del mateix complex i 'reduir l'estructura' dels centres de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), Flix, Tarragona i Tortosa.

La planta més afectada serà la de Flix, ja que Ercros preveu acomiadar definitivament 51 treballadors i suspendre el contracte a 24 més.'La Unió Europea prohibirà l'any vinent els clormetans, així que acceptem que aquestes plantes hagin de tancar', ha dit Clua, tot i que ha expressat el rebuig dels sindicats al tancament d'altres centres de tot l'Estat i als acomiadaments de personal. El coordinador de la UGT al Grup Ercros ha recordat que l'ERO vigent, que finalitza el 31 de desembre d'aquest 2009, 'ja ha deixat al carrer gent de Tarragona, Flix, Aranjuez i altres centres petits de València', i ha denunciat que, 'sense acabar aquest ERO, en presenten un altre que afecta 410 treballadors'.

Els treballadors i els representants sindicals del Grup Ercros també s'han mostrat 'totalment en desacord' amb el 'trencament de normes' per part de l'empresa pel que fa al model de negociació emprat pel Grup fins ara. 'Presentaran l'expedient a l'Administració sense negociació prèvia, i llavors només tindrem trenta dies per negociar i arribar a un acord o no', s'ha lamentat Clua. A més, tot i que el coordinador de la UGT ha reconegut que les vendes de l'empresa han disminuït un 30%, també ha traslladat part de la culpa de l'actual situació a la 'mala gestió dels directius de la companyia'.

Suport de l'Ajuntament de Flix. Per la seva banda, l'alcalde de Flix, Pere Muñoz, s'ha mostrat 'preocupat' pels acomiadaments anunciats (que representen un 30% de la plantilla del complex de Flix) i per 'l'impacte que tindran per al poble'. No obstant, Muñoz ha expressat la seva confiança que les xifres anunciades per l'empresa siguin un 'plantejament de màxims', i que les negociacions 'ajudin a minimitzar-les'. Segons ha manifestat Muñoz, el comitè d'empresa compta amb el suport de l'Ajuntament de Flix, institució que, d'altra banda, 'es planteja el futur d'Ercros' i ha demanat un 'pla de reindustrialització per al territori'. Representants del consistori es reuniran dimarts vinent a Barcelona amb la direcció d'Ercros, per tractar sobre l'ERO plantejat.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Ferran, Gasol ja no es el secretari General de Fiteqa i et puc asegurar que pot cometre errades pero que quan es posa les piles es unic, dit aixo total i absoluta confiança a Gasol i al nou secretari Gerneral de Fiteqa Vicente Moya i el seu equip de treball. Aixi mateix a tots els membres del comite empresa de CCOO, perque els coneixo personalment a tots.

Delegat personal Manuel Vilaseca S.A.
Delegat de Prevenció i Medi Ambient Manuel Vilaseca S.A.

Dit aixó crec molt encertada l'actuació de Pere Muñoz de reunir-se amb el comite d'empresa, nosaltres a Manuel Vilaseca estem immersos en un ERO i ningu de l'ajuntament se n'ha preocupat, ni el Sr. Sabanza ni ningu.