24 d’octubre del 2009

EL CORRELLENGUA A FLIX

Com diu el manifest d'enguany redactat per Victor Aleixandre, "El Correllengua ens ajuda a prendre consciència d’aquesta transformació i ens adverteix que el futur de la llengua és indestriable del futur del país. Si perdem la llengua, perdem el país. Assumim, per tant, la nostra responsabilitat i treballem, cadascú des del seu àmbit, per petit que sigui, per tal que la llengua i el país assoleixin l’únic estatus polític que els pot retornar la normalitat. Treballem, en definitiva, per normalitzar políticament el nostre poble, perquè normalitzant-lo normalitzarem també la nostra llengua i la nostra vida."
La presa de consciència, any rere any, des del 1997, comença a ser un acte tradicional per aquestes dates a la majoria del municipis dels Països Catalans. Així al voltant símbòlic de la flama, un any més, a Flix aquesta tarda de divendres hem celebrat el Correllengua, com un acte de reafirmació de la vitalitat de la nostra llengua.
Esmentar que l'autor del "Mecanoscrit del segon origen", Manuel de Pedrolo, ha estat l'autor homenatjat, i les lectures de la seua obra per part d'alumnes de primària i secundària han acompanyat la lectura del manifest.