7 de juliol del 2010

CRÒNICA RESPOSTA MINISTRE DE FOMENT

ACN.-

" El ministre de Foment, José Blanco, ha assegurat aquest dimarts que preveu aprovar aquest 2010 l’estudi informatiu del tram La Jana-El Perelló de l’A-7. Segons Blanco, el Ministeri ja ha finalitzat i aprovat el nou estudi ambiental amb les últimes modificacions, i el presentarà a informació pública aquest mes de juliol. Posterioment, ha afirmat, preveu rebre ‘en breu’ la Declaració d’Impacte Ambiental per part del Ministeri de Foment, i un cop fet aquest pas, espera aprovar l’estudi informatiu de les obres aquest mateix any.
Blanco ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del senador de l’Entesa Pere Muñoz, que li ha recordat que des del 2003 en què el govern del PP va posar a exposició el projecte s’han fet innombrables reunions, discussions i consensos sobre la construcció d’aquest tram de l’autovia del Mediterrani, que ha compta amb 860 Km de servei. Muñoz ha destacat que des de l’octubre del 2008 les comarques del Baix Ebre i el Montsià han vist com s’han desestimat al•legacions i s’han rebutjat acords fins i tot del Congrés dels Diputats.
No obstant això, ha recordat Muñoz, a finals del 2009 Foment es va comprometre a refer el traçat per reduir l’impacte a Camp-redó i per aquest motiu ha preguntat al ministre quines previsions té sobre previsions té Foment per aprovar de manera definitiva abans de finalitzar el 2010 el projecte informatiu del subtram de l’A-7 entre La Jana i el Perelló.
En la seva resposta Blanco ha recordat que aquest tram inicialment s’integrava a l’estudi informatiu del corredor de l’A-7 Castelló-L’Hospitalet de l’Infant i posteriorment, al 2005, es va assolir un acord amb la Generalitat valenciana que va canviar el traçat per aprofitar el tram de l’autovia autonòmica interior i integrar-la a l’A-7.
Segons Blanco aquell mateix any es va sotmetre a informació pública ‘però les al·legacions presentades per part dels municipis de les Terres de l’Ebre van fer necessari un nou canvi de traçat entre Sant Rafael i el Perelló’. Aquest canvi, ha dit, es va sotmetre a informació pública i es va remetre al Ministeri de Medi Ambient perquè fes la Declaració d’Impacte Ambiental.
Blanco ha explicat que el valor ambiental d’aquesta zona en ple Delta de l’Ebre ha fet necessari integrar a l’estudi noves mesures preventives, i ha anunciat que Foment ‘ja ha aprovat estudi ambiental corresponent’ que preveu presentar a informació pública ‘al mes de juliol’. ‘Per tant’, ha dit el ministre, ‘un cop superat aquest tràmit esperem obtenir la Declaració d’Impacte Ambiental en breu per poder aprovar de manera definitiva l’estudi informatiu al 2010′."