16 de març del 2012

FLIX: PISOS DE PROTECCIÓ OFICIAL AMB HISTÒRIA.

Finalment, això si amb retard, ens hem de felicitar.: L’Agència de l'Habitatge de Catalunya ens comunicà oficialment que ahir, 15 de març, assignà 13 pisos amb protecció oficial Flix. Els pisos es troben a l’avinguda de les Valls, a la promoció del Pla de la Ventonella, i són de lloguer amb opció de compra. Hi ha 6 habitatges de dos dormitoris i 7 de tres, amb una superfície de 50,6 m2 a 79 m2 i disposen d’’una plaça d’aparcament vinculada.

El preu de la renda mensual varia de 170 euros a 240 euros. Per accedir a aquests pisos s’han presentat 26 sol•licituds: 15 s’han admès i 11 s’han exclòs per no complir els requisits de la normativa o per manca de documentació.


Una molt bona notícia, això sí, amb una mica de retard. Un retard que dóna arguments al crítics del funcionament de les administracions. Personalment he viscut des del primer dia la història d’aquest pisos de construcció oficial, concretament a finals de l'any 2004 arran de la presentació del Pla pel dret a l'habitatge 2004-2007, promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, direcció general aleshores dirigit per Carme Trilla, primer Directora i després Secretària del Departament. La demanda i estudis pertinents primer a la seua Direcció General d’Habitatge, negociacions amb Incasol, redacció del projecte, la construcció posterior, i els diferents passos per adjudicar-los, jornades de portes ofertes, terminis incomplerts, canvis de govern...

Recuperar la història d’aquesta promoció la podrem trobar passejant pel BLOC:

http://blogdepere.blogspot.com/2007/05/promoci-habitatges-flix.html


http://blogdepere.blogspot.com/2008/06/habitatges-protecci-oficial-flix.html


http://blogdepere.blogspot.com/2009/01/sorteig-habitatges-amb-proteccio.html