6 de juny del 2012

A L'"ESQUERRA NACIONAL".


A la revista "Esquerra Nacional", num.206, maig-juny 2012, a l'apartat "Gent d'Esquerra" surt una minientrevista on es recorda entre d'altres els anys en que he estat alcalde de Flix i haver rebut el "Memorial Jaume Aiguader". M'acompanya una entrevista a la jove alcaldessa  de Vilanova de l'Aguda, Montserrat Fornells.

1. Què suposa per a tu haver rebut el Memorial Jaume Aiguader?

Va ser un honor inesperat. És un d’aquells moments en que rebent aquesta distinció, per la importància de Cristian Aiguader que te la dona, de la qualitat dels membres del jurat que ho va decidir i tot el que representa la Fundació Josep Irla, ets sents un privilegiat en el sentit més republicà.

2. Quins records destacaries de la teva trajectòria com a alcalde?

Se’m difícil destacar-ne cap. Segurament l’accés a l’alcaldia amb 24 anys l’abril del 1979, després de la llarga nit del franquisme, també el retorn a l’alcaldia el 2003 en nom d’ERC, pel reconeixement de l’electorat de Flix a la meva etapa anterior. També records durs com la nit del 23F i emotius amb la jornada de portes obertes a la desitjada Residència de la Gent Gran el 2009.

3. Quins són els reptes actuals del municipalisme català

En aquests moments tan difícils, i en el millor sentit de la política, cal més que mai els contacte directe amb els veïns i veïnes, cercant la confiança mútua pel bé del poble. I com no té el repte de treballar per la independència possible!


4. Continues vinculat a la política municipal?

Des de les darreres eleccions municipals sóc un veí més que assisteix a les reunions de l’agrupació local d’ERC.