20 de febrer de 2013

DARRER COP D'ERO D'ERCROS AL POBLE DE FLIX

Sense paraules, hauria de dir, després del terratrèmol provocat des dels despatxos freds i amb mala memòria de la seu d'Ercros de la Diagonal de Barcelona. Sacsejada amb nocturnitat davant d'un cop d'ERO  anunciat als sindicats i l'ajuntament la tarda d'ahir.  Amb la Fàbrica de Flix condemnada a desaparèixer en els seus 115 anys d'història.

 La imatge d'aquest matí de la roda de premsa del Comité de treballadors, envoltats per quadres de l'exposició dels bombardeigs del Guerra Civil, deia molt de la situació creada. 

Deixant aquestes primeres valoracions al bloc, m'agradaria expressar tot el meu suport al comunicat de l'Ajuntament de Flix:


"Davant l’anunci de la companyia ERCROS de presentar un ERO de 156 treballadors sobre els 207 de la factoria de Flix, l’Ajuntament de Flix vol manifestar el següent: 
- Expressar el total suport al Comité de Treballadors d’Ercros i els representants sindicals de les empreses auxiliars que es puguin veure afectades per la mesura.
- Denunciar que la mesura no es pot presentar com un Expedient de Regulació d’Ocupació més sinó com el que realment és: el desmantellament de la major part de l’estructura productiva a Flix i la condemna al tancament total de factoria a curt termini.
- Remarcar que l’impacte sobre la producció fa que l’afectació vagi molt més enllà dels treballadors d’Ercros tenint un impacte sobre les empreses auxiliars no menor a 80 treballadors acomiadats més.
- Denunciar la manca de sensibilitat social de l’empresa al no avaluar l’impacte d’una mesura d’aquest tipus en un municipi de 4.000 habitants en una comarca d’interior, on tindrà un efecte multiplicador devastador.
- Ressaltar que de tirar-se endavant tal i com està plantejat, es condemna tota la estructura de treball i de serveis de Flix i pobles del voltant a un decadència sense pal3liatius, donada la manca d’alternatives.
- Manifestar el malestar per l’escassa o nul·la repercussió que un ERO pretesament plantejat com a nivell de Grup té sobre la gran majoria de centres de treball exceptuant Flix i Cartagena, que acumulen el 90% dels acomiadaments.
- Recordar l’alt preu pagat per la factoria de Flix en totes les reestructuracions d’ocupació d’Ercros en el passat tot i el paper cabdal que la factoria ha tingut en el sosteniment general de la companyia en els anys més crítics.
Davant tot l’exposat instem a la Direcció d’Ercros a recapacitar i no presentar l’ERO sense abans haver avaluat suficientment la mesura i les alternatives que de ben segur existeixen.

Flix, 20 de febrer de 2013."