12 de setembre del 2013

TRAM 96, EL PERELLÓ: BREUS APUNTS DE LA DIADA MÉS GRAN.

                                                EL PERELLÓ, TRAM 96, 16 HORES

                                               EL PERELLÓ TRAM 96, 15 HORES
17,15 HORES

Impressionants, no hi ha adjectius per il·lustrar la moguda per la independència. Després d'haver participat a l'emotiu acte institucional del matí al castell de Flix, a quarts d'una del migdia ens disposarem a traslladar-nos en quatre autocars procedents d'Aragó molts veïns i veïnes de Flix per traslladar-nos fins el Tram 96 de la N-340, concretament a la capital de la mel, el Perelló.

Gent de Flix, de la Palma d'Ebre, d'Ascó, de Vinebre, de la Torre de l'Espanyol, de Garcia, de Móra la Nova, de Rasquera ... entre d'altres pobles de la Ribera ens havia estat assignat aquest tram de la Via Catalana. Una demostració mai més ben dit democràtica ens depararia la tarda. L'organització de l'Assemblea Nacional Catalana impecable.

Amb el mòvil faig fer una seguit de fotografies de record, amb unes panoràmiques per constatar com s'anava omplint el tram, de l'espai escollit, una realitzada a les 15 hores i l'altra una hora més tard... si algú tenia algú tenia dubtes... a les 16 hores el tram comptava amb suficients participants com per doblar la cadena.

A les 17, 14 hores la consciència d'haver assolit una fita històrica era present entre tots els que conformàvem aquest espai del Baix Ebre. 1 minut després feia des del meu estret lloc de la cadena dues imatges, per la dreta i per l'esquerra, per tenir un record dels companys i companyes d'aquesta tarda extraordinària.



A les 18 hores quan ens retrobarem per agafar l'autocar de tornada, l'alegria i la sensació d'haver participat en una jornada històrica era el denominador comú entre tots els que retornarem a Flix. "TENIM PRESSA" segurament era el sentiment dominant entre tots els assistents quan es cridava la paraula clau: "INDEPENDÈNCIA".