18 de desembre del 2013

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE L'AJUNTAMENT DE FLIX DE SUPORT A LA CONSULTA PEL DRET A DECIDIR DE CATALUNYA.



Foto de Flix.cat del moment de la votació
Avui l'ajuntament de Flix ha aprofitat la sessió plenària d'aquest dimecres 18 de desembre, on per cert també s'han aprovat els pressupostos per l'any 2014, per aprovar unànimament una declaració institucional de suport a la convocatòria de la consulta pel dret a decidir de Catalunya. 

Després de la lectura del manifest a càrrec del regidor d'ERC Francesc Barbero, l'alcalde Marc Mur i tots els regidors dels tres grups polítics que conformen la corporació, és a dir PSC, CiU i ERC,  no han dubtat en oferir el seu suport als representants legítims del poble català per tal que la consulta sigui una realitat, al mateix temps que fan seua la crida a la participació activa i pacífica i en llibertat en aquesta acte democràtic de decidir el seu futur.

L'aprovació ha estat rebuda amb un fort aplaudiment del públic assistent, on  hi erem representants d'Esquerra Republicana de Catalunya i de l'Assemblea Nacional Catalana. Al final del Ple el seu coordinador local, Josep Ma Recha, ha expressat la seua satisfacció i ha agraït l'acord per unanimitat,  felicitant l'alcaldia pel seu discurs defensant la declaració institucional.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL


Davant l’anunci de la convocatòria d’una consulta per tal de decidir si la nació catalana vol esdevenir un Estat independent, aquest Ple, integrat per representants electes per la ciutadania de Flix, vol manifestar:


1. La seva satisfacció per l’acord entre la majoria de les forces polítiques al Parlament, que farà possible la celebració d’una consulta on el poble de Catalunya decidirà, de manera lliure i democràtica, el seu futur col·lectiu.


2. El seu compromís amb la Generalitat i el Parlament de Catalunya, representants legítims del poble català, per tal que aquesta consulta sigui una realitat.


3. La seva crida a la ciutadania a que participi de manera activa, pacífica i en llibertat en aquest acte democràtic, decidint el seu destí.