3 de desembre del 2013

ORIOL DE REYKJAVIK - MAPI DE SINGAPUR


El setmanari L'EBRE ens ha ofert un interessant reportatge a la Primera Plana sota el títol: "A la cerca d'una oportunitat laboral. Alemanya, Anglaterra o Holanda són algunes de les principals destinacions escollides", tot destacant l'exemple de dos fills de Flix, ex-alumnes de l'Institut de Flix, tots dos universitaris, a qui el destí els ha dut a dos llocs tan llunyans com Islàndia i Singapur: Oriol Massot i Mapi Bosch.

Segons l'Institut  Nacional d'Estadística l'1 de setembre d'enguany  hi havia 151 flixancos i flixanques emigrants a l'estranger. Són dades atenir en compte per conèixer la situació actual, des de l'1 de gener de 2010, any de la crisi econòmica pèr excel.lència, han emigrat a l'estranger 28 joves flixancos i flixanques, amb un denominador comú: una excel.lent preparació acadèmica. És, sens dubte, un dels fenòmens que ha comportat la globalització i la profunda crisi econòmica que viu el país.

L'Oriol i la Mapi ens ofereixen unes reflexions des de la distància que cal destacar: l'Oriol amb 30 anys i des de Reykjavik, on a més d'estudiar Internacional Business a la Universitat i alhora  responsable de restauració d'un dels hotels més gran de la capital, cogestiona més a més una agencia de viatges "Islàndia 360". I Mapi, amb 25 anys, qui després d'haver estudiat  turisme a diverses ciutats d'Europa, va aprofitar una beca Turespaña per a les oficines exteriors de turisme, essent destinada per dos anys a Singapur, ciutat on treballa en la promoció de la marca de l'Estat pel Sudest asiàtic, Austràlia i Nova Zelanda.