20 de maig del 2014

FRANCESC BARBERO ESCRIVÀ, CANDIDAT REPUBLICÀ A LES EUROPEES.

El poble de Flix una vegada més torna a estar representat en la cursa electoral, aquesta vegada a les eleccions del proper 25 de maig al Parlament Europeu es presenta Francesc Barbero Escrivà. Regidor de Promoció econòmica i Protecció civil així com tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Flix i responsable del Centre d'Empreses "la Ribera". Francesc, militant d'ERC des del 2003, forma part de la nova generació de republicans. Com es defineix ell: "independentista de pedra picada", nascut durant l'època de la  Transició, té una sòlida formació, tan professional, és diplomat en ciències empresarials, com política. Viatjat i amb coneixement d'idiomes, té una formació que es complementa amb un escel.lent currículum en l'associonisme i en política municipal.

President i dinamitzador del club d'escacs de Flix, ha estat regidor de l'ajuntament entre el 2003 i 2007, anys amb qui vaig compartir el seu saber ser i fer, acompanyant-me en moments claus del nostre poble a reunions amb ministres, com l'aleshores ministre d'indústria José Montilla, o consellers, com Josep Bargalló, conseller primer del Govern de Pasqual Maragall.

Després de quatre anys de parèntesi tornà el 2011 per participar en la candidatura republicana, accedint al nou govern municipal i també al consell comarcal de la Ribera on és el portanveu del grup republicà. Així, des de l'accés d'Oriol Juqueras a la presidència d'ERC i dins de la renovació generacional realitzada, Francesc ha anat progressivament guanyant-se el respecte i suport entre la militància republicana en general i de l'Ebre en particular. Per tant no és estrany que ERC al Congrés regional extraordinari de l'Aldea el proclamés candidat ebrenc a les eleccions europees. Des d'aleshores ha estat un no parar, tot i malgrat estar situat al 18è lloc de la llista oficial d'ERC-NEC-Catalunya Sí.

Pels qui estem seguint la campanya electoral més propera, tot i recordant que solament els partits pel dret a decidir tenen ebrencs a les seues candidatures, sense cap mena de dubte, Francesc és el candidat més actiu, així ho reconeix avui mateix el diari digital Guaita a Nació Digital. Particularment, i després d'haver participar en anteriors campanyes electorals, definiria la seua campanys com "modèlica i impecable". Aquest vespre participa en un acte electoral al Centre Cívic de Ferreries - Tortosa, fins avui ha participat en totes les capitals de comarca, però alhora s'està trepitjant tots els pobles, des de pobles petits com Vilalba dels Arcs o la Torre de l'Espanyol fins els més grans, parlant al costat dels caps locals o amb els caps de llista nacional com JM. Terricabras o E. Maragall, temps que ho compagina amb articles d'opinió, entrevistes i debats al mitjans ebrencs, i un aspecte novedós com és el domini del 2.0, utilitzant racionalment les xarxes socials, Bloggers, WhatsApp, Twitter o Facebook.