21 de juny del 2017

JORNADA SOBRE LA DESCONTAMINACIÓ DE SÒLS I LLOTS CONTAMINATS DE FLIX.



El passat diumenge, 18 de juny, i a la Sala polivalent de La Unió Social vàrem assistir a la JORNADA INFORMATIVA SOBRE LA DESCONTAMINACIÓ DE SÒLS I LLOTS CONTAMINATS DE FLIX.
Organitzada per la jove entitat FLIXNET la jornada comptà amb les intervencions de Joan Grimalt, professor del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i expert en Geoquímica Orgànica Ambiental; Jordi Sierra Llopart, membre de la Unitat de Sanitat Ambiental i Edafologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona; Marta Pujadas Garriga, doctora en Ciència i Tecnologia Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona; i Enric Pena Franch, enginyer químic.
La fotografia que acompanya l'entrada, realitzada per Francisco R. Visa i que ens ofereix al seu compte de facebook, és un bon element gràfic on es pot apreciar la bona assistència  de veïns a l'acte, és la constatació  de la preocupació la voltant  dels despropòsits D'ACUAMED, FCC, ERCROS... en la descontaminació dels sols i llots químics.  Bona assistència malgrat ser un dels dies més calorosos dels que portem de l'onada de calor o un matí on molt veïns estaven dedicats a la elaboració de les catifes de Corpus, espectacle que anima a molts veïns així com forasters a visitar el poble.
Des del blog felicitar als membres de  la jove plataforma FLIXNET per l'èxit de la jornada, plataforma  constituïda el passat abril amb un clam tan clar com català: 

                        "No volem projectes que deixin la descontaminació a mitges ".