8 de febrer del 2019

EL PETIT PRÌNCEP A STAR WARS.


És la darrera adquisició de la col·lecció del clàssic Antoine de Saint-Exupery.  El Petit Príncep, traduït a l'Aurebesh, el llenguatge intergalàctic de la saga cinematogràfica Star Wars. Un llenguatge parlat en la ficció per la majoria de soldats d'assalt imperials, Darth Vader, Hans Solo, Leia Organa o Luke Skywalker.
Amb aquesta adquisició hem trencat la norma d'anar sumant versions a la col·lecció adquirint-lo al país en qüestió ja sigui personalment o via els viatges pels diferents països del planeta d'amics i amigues. Trencant la norma per tal d'aconseguir una raresa de ficció de les galàxies, on solament hi podem arribar amb la imaginació i la visió del món de fantasia de George Lucas.  
Segons la wikipèdia l'Aurebesh és un alfabet fictici usat a l'Univers Expandit de  Star Wars. Es fa servir com a mètode d'escriptura del Bàsic, idioma comú de la galàxia en aquest univers. El nom procedeix de les dues primeres lletres d'aquest alfabet, Aurek i Besh.
L'alfabet és una invenció de Stephen Crane de l'any 1993, un dissenyador que mentre treballava en el joc de miniatures metàl·liques Star Wars Miniatures Battles (anomenat Star Wars Companion), va concebre la idea de crear un alfabet que il·lustrés el joc en general per donar un aire més galàctic.
L'any 2015, coincidint amb l'estrena de l'Episodi VII de la saga cinematogràfica, "El despertar de la fuerza", Google va incloure l'Aurebesh com una opció de traducció a dins de la versió web del seu programari Google Translate.
Aquesta original i futurista versió aurebesh - anglès ha estat possible l'any 2016 gràcies a Jean-Michel Guivarc'h, un bretó col·leccionista del gran clàssic de Saint-Exupéry. Traduit per Nadine Sauer i editat per a l' editorial alemanya Tintenfass. Una raresa que alhora és un homenatge a Champollion, qui va aconseguir desxifrar l'escriptura jeroglífica gràcies a l'estudi de la pedra Rosetta.