2 d’agost del 2020

10è aniversari de la Residència per a la Gent Gran les Escoles Velles.


"El dia 2 d’agost de l’any 2010 serà una data important en els annals de la nostra història local. El passat 2 d’agost començà a funcionar la Residència Assistida per a la gent gran Les Escoles Velles per a les primeres persones grans de les noranta previstes. Amb un inici de les activitats, realitzada en silenci, poc a poc com estava previst, amb ingressos progressius, amb una planta plena a finals del mes d’agost, és la notícia socioeconòmica més important del nostre poble dels darrers anys." ("La Residència ja és una realitat")

Article que vaig escriure a la Veu de Flix del setembre d'aquell 2010. Amb la Residència Assistida per a la gent gran “Les Escoles Velles” estàvem "davant de la inversió més important que ha fet el govern de la Generalitat de Catalunya a Flix, no solament a nivell d’inversió, més de 7 milions d’euros, no solament pels llocs de treball directes i indirectes que crearà, si no molt especialment com a servei bàsic per a la nostra Gent Gran". 

Al llarg d'aquest 10 anys de bon funcionament la Residència s'ha convertit en un equipament i servei bàsic del nostre poble. 

10 anys de funcionament d'un dels símbols de l'estat del benestar al nostre poble. 

10 any de gestió assistencial realitzada primer pel grup d'assistència sanitària Sagessa i després pel grup Eulen sociosanitarios.

I un 10è aniversari que coincideix amb el maleït coronavirus, pandèmia que ha castigat especialment a la gent gran i als usuaris de les residències. 

Les dades son preocupants, hem de recordar que Catalunya té 976 residències i que gairebé a la meitat de les mareixes no han tingut cap decés pel coronavirus i una d'elles és la Residència de Flix. 

Davant aquesta efemèride, hem d'agrair el bon fer dels seus professionals i responsables de l'atenció a la gent gran al llarg d'aquest 10 anys i molt especialment en aquests moments tan complexos mesos de virulència de la pandèmia.

A més a més, en aquests temps difícils que ens toca viure, fa pocs dies ens han ofert una bona notícia, la Generalitat ha anunciat que en breu s’iniciarà la instal·lació de circuit d’oxigen a la Residència de Gent Gran "Escoles Velles", obra suposarà la instal·lació de 30 preses per a oxigenoteràpia amb una inversió de 59.874,71 euros.