26 de gener de 2022

La campanya #NoiesEnJoc de Flix rep més de 1.800 firmes de suport.


El passat 19 de gener va començar la campanya reivindicativa #NoiesEnJoc amb l' objectiu d'aconseguir canviar la normativa de la Federació Catalana de Futbol, que impedeix que les noies a partir dels 14 anys continuïn jugant en equips amb nois.

  "La Júlia, una noia de 13 anys de Flix, no podrà continuar jugant a futbol a l’equip mixt de l’Escola de Futbol de la J.E. de Flix perquè a Catalunya la norma federativa impedeix que les noies a partir dels 14 anys continuïn jugant en equips mixtes. Arran d’aquesta problemàtica, els pares de la jove, amb el suport de l’Escola de Futbol de Flix i de l’Ajuntament de Flix, han decidit emprendre una campanya sota el hashtag #NoiesEnJoc i una recollida de firmes amb l’objectiu d’aconseguir que des de la Federació Catalana de Futbol permetin l’esport mixt fins als 18 anys.

La Federació Catalana de Futbol va respondre el divendres 21 de gener tot ampliant l'edat de competició en equips mixtos fins als 16 anys. Solució salomònica que ha portat als impulsors de la campanya a continuar amb la recollida de firmes amb un nou comunicat:

24 de gener:  “Assabentats que la Federació Catalana de futbol va augmentar el límit d’edat per jugar en equips mixtos de 14 a 16 anys, celebrem aquesta modificació i continuem sol·licitant que la Federació augmenti el límit d’edat per als equips mixtos fins als 18 anys.

Des de totes les entitats esportives, clubs i escoles de futbol amb qui s’ha contactat, no es tenia coneixement ni s’havia rebut notificació per part de la Federació d’aquest augment en el límit d’edat per als equips mixtos. Les consultes efectuades al reglament disponible en el moment d’iniciar la preparació de la campanya van confirmar l’existència del límit de 14 anys.

Considerem que la mínima ampliació hauria de ser fins als 18 anys, perquè en el cas de les noies de zones rurals és el moment en què bona part es traslladen a la ciutat per seguir amb els seus estudis.

Seguirem amb la campanya, amb l’esperança que la sensibilitat mostrada per la Federació pugui seguir millorant aquest aspecte.”

Recordar que països com  Bèlgica i Anglaterra permeten els equips mixtos fins als 18 anys i Dinamarca i Noruega no tenen limitacions d'edat. 

 

Per tot plegat la campanya #NoiesEnJoc continua activa  reclamant equips mixtos fins a la categoria juvenil i en uns dies ja ha acumulat més de 1.800 firmes de suport.