2 de febrer del 2023

La Fàbrica: punt i final o punt i seguit ?


Dimarts, 31 de gener, Ercros va posar el punt i final a la seva producció química a Flix. Després de gairebé 126 anys d'història, l’última planta activa, la del fosfat bicàlcic, deixà de produir.

La notícia pràcticament ha estat ignorada pels mitjans de comunicació. Curiosament, 126 anys de relacions amb un poble no han merescut ni una nota oficial per part da la direcció d'Ercros. A la web oficial del grup Ercros, sala de premsa - secció notícies, no els hi ha merescut ni un breu, la darrera notícia que hi trobem és del 15 de desembre de l'any passat, deu línies per informar: "Ercros i els sindicats signen el ERO de la fàbrica de Flix".

Ha estat Radio Flix l'únic mitjà que s'ha fet ressò entrevistat el darrer president del comitè de treballadors, Enric Cervelló, i a l'alcalde de Flix, Francesc Barbero.

"Segons Enric Cervelló, president de l’últim comitè de treballadors d’Ercros Flix, el sentiment de tristesa a la factoria va predominar en la jornada d’ahir, tot i ser conscients que el moment havia d’arribar."

Per a Francesc Barbero, batlle de Flix, ha estat un dia singular que tanca una etapa de 125 anys d’activitat química a Flix. Tot i així, prefereix parlar de punt i seguit ja que, ens ha dit, s’ha aconseguit pactar, amb el Departament d’Empresa i Ercros, la figura legal per al cessament temporal (de dos anys) de l’activitat del fosfat i que també afectaria el Racó de la Pubilla. Per tant, les llicències d’activitat queden congelades durant dos anys per tal que, si en aquest període la conjuntura que ha provocat el tancament de la planta canvia, es pugui plantejar la reobertura de la planta."

     https://radioflix.cat/tancament-de-lultima-planta-en-produccio-dercros-flix-pero-amb-la-llicencia-dactivitat-congelada-durant-2-anys/

  • L'ERO signat el passat 15 de desembre ha afectat 39 persones de les 48 que treballaven en el complex químic. Les 9 restants mantindran la seua ocupació a la fàbrica per exercir tasques de vigilància, manteniment. Malauradament a l'expedient de regulació s'han d'afegir les gairebé 100 persones d'empreses contratistes que treballaven des de fa anys per a Ercros.