26 de gener del 2023

Josep Maria Esquerda Segués en el record (1946-2023)


Avui a 3/4 d'11 del matí i al tanatori de Lleida ens hem acomiadat de l'amic Josep Maria Esquerda. Ahir al migdia ens va sorprendre la notícia de la seua mort, la web  Nació Digital la donava al poc de propuir-se el seu decés afegint tres paraules molt significatives al costat del seu nom: "històric dirigent lleidatà", un titular que ampliava amb quatre dades de la seua llarga trajectòria política:

 "Senador del 2004 al 2010 i president regional de la formació republicana a Lleida del 1996 al 1998. Esquerda va ser una de les personalitats més influents en el món republicà de Ponent durant els anys 90 i la primera dècada dels 2000".  

Vaig tindre la sort de compartir amb ell l'experiència política del Senat durant gairebé quatre any , on hi vaig ser durant la IX legislatura. Josep Maria Esquerda va ser el meu mestre i guia en el complex món del Senat espanyol. El seu saber ser, saber fer i saber estar era molt característic, aspecte al que s'afegia el seu caràcter dialogant, sempre amb la paraula oportuna. Josep Maria fou un dels referents republicans i independentistes del grup de l'Entesa Catalana de Progrès. 

Avui els seus companys d'ERC al Senat ens hem retrobat al tanatori per acompanyar la seua familia i amics,  i en retre-li el darrer comiat hem recordat l'amic que ens ha deixat així com la darrera trobada anual d'ex-senadors republicans a la seua estimada ciutat de Lleida. 

 https://esquerda-es-dirigeix-al-senat-per-primera-vegada-en-occita

                      https://ca.wikipedia.org/wiki/Josep_Maria_Esquerda_i_Segues