14 de novembre del 2023

Flix retrà homenatge a Josep Sànchez Cervelló.

 


El proper dijous 16 de novembre seré un dels participants en l'acte d'homenatge a l'amic Josep Sànchez Cervelló. Homenatge que coincidirà amb el 85è aniversari del final de la Batalla de l'Ebre i que es realitzarà a les 7 de la tarda a la sala Lo Sindicat. Acte commemoratiu que serà el primer dels actes de la X Recreació Històrica del final de la Batalla de l’Ebre

La nota de premsa de l'ajuntament de Flix ens recorda que: " Enguany es compleixen 85 anys del final de la Batalla de l’Ebre, en la qual Flix va ser l’últim indret per on les tropes republicanes van travessar l’Ebre, volant la matinada del 16 de novembre el pont de ferro, posant punt final a la batalla.

Així, coincidint amb el 85è aniversari del final de la Batalla de l'Ebre, el dijous 16 de novembre de 2023 es lliurarà per primer cop el guardó Pont de Ferro, un reconeixement que l’Ajuntament de Flix ha decidit establir per reivindicar el paper de totes aquelles persones i entitats que han contribuït en la defensa de la memòria democràtica a les Terres de l’Ebre.

Aquest és el cas del primer guardonat, Josep Sànchez Cervelló, historiador i catedràtic de la URV natural de Flix, que durant la seua trajectòria professional ha treballat en la memòria històrica de les Terres de l’Ebre, especialment en la recerca de la Guerra Civil i els primers anys del franquisme al nostre territori.

L’acte estarà conduit per la periodista Júlia Albacar i comptarà amb l’assistència i la intervenció del director general de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya, Alfons Aragoneses, acompanyat del batlle de Flix i president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Francesc Barbero. La glossa de la vida i obra de Sànchez Cervelló anirà a càrrec de Pere Muñoz, historiador i exalcalde de Flix.

La commemoració i acte d'homenatge tindrà lloc a la sala Lo Sindicat de Flix a les set de la tarda i clourà amb un aperitiu i amb l’actuació d’Èric Vinaixa.

L’esdeveniment estarà obert a tothom i marcarà l’inici del programa d’actes de la X Recreació Històrica del final de la Batalla de l’Ebre organitzats pel consistori conjuntament amb l’Associació Cultural la Cana i el grup de recreació XV Brigada Mixta." 

 

 Flix retrà homenatge a Josep Sànchez amb el guardó Pont de ferro – Ajuntament de Flix