8 de novembre del 2023

Correllengua amb Brossa, Miquel Esteve i "Amor sense món".

 

Enguany l'edició del Correllengua, ha tingut com a seu la biblioteca Artur Bladé Desumvila, edició #correllengua 2023 que és un homenatge a l'escriptor Joan Brossa,"poeta i artista", un dels autors avantguardistes catalans més importants.  L'alumnat del l'escola Enric Grau Fontseré ha col·laborat amb una exposició de dibuixos sobre la seua obra i els de l'Institut han llegit el manifest.

 

Destacar la presentació del llibre "Amor sense món" de Miquel Esteve, a càrrec del Xavier Vega i Castellví, presentació on hem pogut conèixer els grans filòsofs europeus del segle XX, Martin Heidegger i Hannah Arendt, els protagonistes de la novel·la, des del punt de vista de la filosofia així com la desconeguda i complexa història d'amor dels dos pensadors fins el final dels seus dies. Una increïble història de filosofia i d'amor que Miquel Esteve ha estudiat amb profunditat i traslladat a l'univers de la ficció literària. Una magnífica novel·la amb un argument que justifica la seua lectura: Com es van poder estimar una intel·lectual jueva, perseguida pels nazis, i un pensador de prestigi que va militar al partit de Hitler? 


Una lectura ideal per endinsar-se en la vida i l'obra dels dos intel·lectuals claus per entendre el món contemporani. I una presentació literària enmarcada en els actes del Correllengua que recordarem els lectors de Miquel Esteve. Precisament i en relació a l'excel·lent presentació de Xavier Vega, Miquel Esteve ens ha ofert unes oportunes paraules al seu perfil de facebook:  

 

"Tot seguit entrem en escena. En Jan, un alumne, llegeix una biografia meva i el mestre de cerimonies per a l'ocasió, Xavier Vega Castellví, poca broma, agafa la iniciativa i, com era de menester, en Xavier és doctor en filosofia, erudit i bon comunicador, de sobte, "Amor sense món" es presentat al públic des d'aquella tronada de pensament que va suposar la deconstrucció de la metafísica de Heidegger i l'amanyac vital de la Hannah, no menys substanciosa, però si més terrenal..."

 

https://blogdepere.blogspot.com/2009/04/miquel-esteve-baphomet-i.html