8 de desembre del 2023

"L'HORA DEL PATI" d'Albert Guiu.

 

La literatura ebrenca està d'enhorabona, Albert Guiu ens ofereix un nou poemari, "L'Hora del Pati", una original mirada del professor-poeta del món dels seus alumnes de l'institut, mirada en la que tots ens podem sentir identificats d'una manera o altra.

Albert Guiu ens ha fet el recordatori de la primera presentació de "L'hora del Pati": "Dilluns 11 de desembre, a la biblioteca de Gandesa presentació de la ma del gandesà Ricard Marrugat,  ex director de l' Institut Terra Alta, tindrem lectures de poemes per part de l'alumnat  de l'INS Terra Alta".

Precisament Ricard Marrugat ens ofereix al pròleg unes excel·lents paraules de presentació:  "Al cap i a la fi, el poemari compon un àlbum de retrats intemporal on la innocència i el temor a allò que és desconegut se superen vivint i llençant-se a la tirolina de la mateixa existència. També on l'amor i la passió esclaten sens aturador. Hi són presents la vitalitat i l'ànsia juvenil com una nit d'estiu que viu en el record i reprodueix la silueta de la felicitat . Hi trobareu el so i els colors d'un pati d'institut..."

Presentació que té un magnífica continuació a l'epíleg de David Ruz Guiu. "L'autor és un flâneur, algú que deambula, observa i recull, artesà de vers lliure, matèria lírica amb  què afaiçonar  l'objecte poètic..."

Pep / 4rt d'ESO/ Desembre

 Intento arrencar una redacció a la biblioteca 

mentre contemplo el pati rere vidrieres. 

L'escenari m`és tan familiar 

com la casa on visc.

El pati.

Sempre hi quedarà una part de mi

en aquest escenari

que evoca converses

i mil i un estats d'ànim,

quan marxi

seré substituït per joves futurs

i així indefinidament

com els lluminosos estels

de la nit

La redacció pren forma,

escric sobre el fantasma dels patis

passats, presents i futurs,

penso en Dickens i en els Nadals

que arriben.