Datades a l'any 1906, són dos de les fotografies més antigues realitzades al cementiri de Flix. Són fotografies de difunts denominades també post mortem, una pràctica molt estesa a finals del segle XIX, que tenen la particularitat del paisatge que l'envolta, identificable fàcilment, concretament amb la visió del castell carlí al fons de la imatge de l'esquerra.
L'arxiu municipal de Flix conserva l'esquela de la nena difunta de 19 mesos: "Núria Monlleó Baiges" envoltada per quatre noies vestides de negre rigorós. És interessant constatar que entre el temes preferits a l'inici del món de la fotografia hi havia el món dels difunts. Des del segle XIX era costum fotografiar la imatge d'un familiar difunt amb els seus familiars o amics, com un darrer record d'aquella persona estimada, i a més ubicada dins el taüt.
Al collage adjunt de dos fotografies de l'arxiu municipal podem constatar el contrast fotogràfic clar entre el vestit blanc de la nena i el dol negre de les noies que l'envolten, que per cert eren alumnes de la mestra Olímpia Baiges, la mare de la nena difunta, mestra de l'escola unitària de les nenes de Flix des de l'any 1902.
La mare, Olímpia Baiges Miró, havia nascut a Mont-roig del Camp el 1879, des de l'any 1897 tenia el títol de "maestra de 1a enseñanza superior" per l'Escola Normal de Barcelona. Les primeres destinacions van ser a Santa Coloma de Queralt, Sant Vicenç de Calders i Marçà. Ocupà la plaça de mestra a Flix entre el 1902 i l'abril de 1913, any que es traslladà a l'escola Móra la Nova, escola on impartiria les classes a les noies fins el 1935, tot passant per permuta a l'escola de Tivenys. Una curiositat, l'any 1903 el seu sou era de 825 pessetes a l'any. També recordar que el juny de 1916 realitzà una excursió ambles seues alumnes de Móra la Nova fins a Flix, amb l'objectiu de visitar les escoles inaugurades setmanes abans, excursió que va merèixer una detallada crònica a La Vanguardia del 29 de juny.