5 de juny del 2007

110 ANYS D'ERCROS A FLIX

El passat 2 de juny feu 110 anys de la constitució de la Sociedad Electroquímica de Flix SA. És un aniversari que no pot passar per alt. Els anys donen valor a les realitats, en el cas de la Fàbrica els seus anys d'història li confereixen el títol de la degana de les químiques. El capital social es dividí en vuit mil accions de valor nominal, a 500 pts (3 euros) cadascuna, de les quals les primeres 200 accions foren entregades a Chemische Fabrik Electron, que també en suscriuria 2800 més, mentre que Schuckert & Co (avui Siemens), se'n quedaria amb 2800. D'aquesta manera s'introduí la química al nostre país... Amb els anys s'introduiren la Hoechst a través de Minerva SA, la Basf, a través de Lluch i Cia, i la Bayer, mitjançant Matthis i Cia.
Curiosament 110 després, l'actual ERCROS, propietaria de la Fàbrica, també ha suscrit amb èxit una important ampliació de capital de 143,7 milions d'euros, al diari Avui d'avui el seu president Antoni Sabalza ha fet unes declaracions en que analitza l'ampliació de capital i la política industrial : Entre d'altres ...
  • El període 2007-2010 serà, doncs, un impàs en la política de creixement inorgànic de la companyia?
  • Estarem abocats en la implementació de pla de millora de l'eficiència, per tant tindria sentit deixar la política de compres per quan s'hagi acabat el pla. Però no podem quedar al marge de l'evolució del nostre sector, especialment a nivell europeu. Si veiem que hi ha oportunitats de compra d'actius que ens aportin valor i que siguin estratègics, per descomptat que no ens els deixarem escapar. No volem perdre oportunitats, que n'hi ha, en concret a Europa i fonamentalment a l'Europa de l'Est.
En el rerafons de l'entrevista una qüestió que ens podem fer des de Flix. Quina és la política industrial d'inversions que té previst per la Fàbrica de Flix, la fàbrica degana i símbol de la història d'Ercros?
Felicitats pels 110 anys!!!!

1 comentari:

Accídia ha dit...

El darrer post del meu bloc explica la "verdadera" història de l'embassament i de certs alemanys que van venir a la dècada dels 40 a Flix.