23 de maig del 2008

1a PREGUNTA AL SENAT: SOBRE LA FUITA D'ASCÓ I

L'ENTESA DEMANA MESURES PER A EVITAR IRREGULARITATS TAN GREUS COM LA FUITA RADIACTIVA D'ASCÓ I

El senador per Lleida de l'Entesa, Josep Maria Esquerda, portaveu de l'Entesa a la Comissió d'Indústria, preguntarà el pròxim dimecres 28 de maig al Govern central, durant el Ple del Senat, quines mesures pensa adoptar per a evitar actuacions com les del titular de la central nuclear d'Ascó I en relació amb la fuita radiactiva del 29 de novembre de 2007, coneguda només fa uns dies.

Al novembre de 2007 es va produir una fuita de partícules radiactives a l'exterior de la planta, però els responsables d'Ascó I van ocultar la informació que no s'ha conegut fins al passat mes d'abril, temps en el que centenars de persones, inclosos grups escolars, han continuat realitzant visites a la central.

A petició de Greenpeace i del Defensor del Poble, el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha realitzat un informe en què es qüestiona greument el funcionament de la Central propietat d'Iberdrola i Endesa. Entre altres coses, els treballadors no tenien experiència i això va produir la fuita que ha estat un dels més greus incidents de la història nuclear a Espanya. La central no va comunicar el problema al CSN i es va alterar el funcionament de la planta atòmica de manera que es va ocultar el problema de les emissions radiactives. Encara que l'incident no va tenir repercussions per a la salut pública, s'han detectat greus disfuncions i irregularitats, la planta ha quedat en evidència i grups ecologistes han sol·licitat el tancament de la central nuclear.

1 comentari:

funguell ha dit...

Després de tot el que ha passat, caldrà anar molt en compte amb el tema del cementiri individualitzat, però que pot acabant essent centralitzat, qüestio de la que no se'n parla gaire i és molt delicada.