30 de novembre del 2008

1a TROBADA DE CÀRRECS ELECTES LOCALS PEL DRET A DECIDIR

Avui he participat a la primera trobada de càrrecs electes pel Dret a Decidir. Constituits com un moviment municipalista Decidim.cat , ens hem reunit a l'Hotel Catalonia Barcelona Plaza aquest migdia per primera vegada. De la trentena d'alcaldes i altres càrrecs de l'àmbit municipal que el desembre del 2007 van impulsar-ne el manifest, hem passat a 1.090 adherits.: 64 alcaldes de 477 municipis, que inclouen les 41 comarques més el Conflent, Mallorca i Alacantí. De la trobada d'avui s'ha després el compromís de fer una consulta d'àmbit local i popular sobre l'autodeterminació.

El batlle de Sant Pere de Torelló, un dels càrrecs que ha conduit la trobada, ha recordat que és un "moviment transversal, perquè aglutina representants de CDC, UDC, ERC, ICV i també PSC i compta amb una força imparable". Com recorda el manifest "promoure un procés de participació ciutadana és la forma mes clara de corresponsabilitzar el conjunt de la ciutadania sobre el model de país aplicar... Amb aquesta primera trobada preten donar a conèixer el projecte, fer-lo créixer, treballar per afegir gent en la consciència del dret a decidir, i sobretot anar establint els mecanismes per dur a terme una consulta popular sobre l'exercici del dret a decidir".

(foto: D'esquerra a dreta: Albert Batalla, batlle de la Seu d'Urgell; Jordi Solé, batlle de Caldes de Montbui; Jordi Fàbregues, batlle de Sant Pere de Torelló)