9 de desembre del 2008

HA PROSPERAT EL VETO D'ERC AL SENAT

Finalment el ple del Senat ha aprovat per 135 vots a favor i 127 en contra el veto que ERC ha presentat als pressupostos de l'estat espanyol per a l'any 2009. Hem votat en contra del veto del PP i ens hem abstingut al de CiU. Ara, per tant, els pressupostos tornen al Congrés. Els resultats dels tres vetos que s'han votat han estat:

El del PP: 129 a favor, 133 en contra.

El de CiU: 129 a favor,128 en contra i 4 abstencions.

El d'ERC: 135 a favor, 127 en contra.

Les cròniques diuen que els quatre senadors republicans han pogut fer prosperar el seu veto després d'anunciar que no votarien a favor del que ha presentat el PP, i que s'abstindrien en el de CiU. Que el portaveu d'ERC, Carles Bonet, ho ha argumentat per les incompatibilitats manifestes en el cas del PP i per les diferències en l'estratègia amb CiU. De fet, Bonet ha criticat durament aquestes dues formacions en la seva intervenció, però ha prevalgut la voluntat de tombar els pressupostos i tant CiU com el PP han mantingut el compromís de votar afirmativament tots els vetos, també el d'ERC, que és l'únic que ha aconseguit el suport de la majoria.

S'ha de tenir en compte que el PP ha recolzat el veto d'ERC, centrat en l'incumpliment de la financiació a Catalunya i de l'Estatut. En acabar els portaveus del PSOE ho han recordat a tots els mitjans i han instat al PP a que, en conseqüència demà mateix retirin el recurs contra l'Estatut. A hores d'ara el diari digital que més informació ofereix de la sessió al Senat és el diari Público.es.

1 comentari:

Unknown ha dit...

anit te vam veure a la tele, i, si he de dir la veritat, ens vam sentir molt orgullosos de tu, Pere. potser algún cop ens passsem amb comentaris durs al teu blog, però, en general, treballes fi; sí senyor!
llàstima que a nivell de tot catalunya no n'hagin més com tu... (per començar: a móra es veu que ha ahgut un gran cacau que no s'aclaren ni ells; potser els hauries de fer un cop d ema..)
endavant Pere ; ah: i mort al borbó, esclar que sí!