20 d’agost del 2011

"XERRADES A LA FRESCA" A LA PALMA D'EBRE

Ahir al vespre vaig participar a les "IX Cicle de Xerrades a la Fresca" que organitza el grup cultural l'Espona de la Palma d'Ebre a la placeta de l'església Romànica. La xerrada proposada pels organitzadors era la meua experiència com a senador a Madrid.

La placeta de la Romànica estava plena de gent. La presentació la va fer Ricard Sas. Després de fer una breu història de la institució i esmentar les funcions de la cambra alta, vaig fer un repás de totes les activitats, interpel.lacions  als ministres de Foment i Indústria, les preguntes orals al Ple i en Comissió que he fer, les preguntes amb resposta escrita, les meues participacions en diferents projectes de llei fins la darrera del passat juliol sobre  la "reforma de les pensions".

Vaig explicar també el funcionament de l'Entesa Catalana de Progrés, el paper d'ERC dins del grup, el respecte entre els diferents grups, les relacions amb altres partits, així com la importància de tenir veus dels territori, independentistes i d'esquerres a la Càmara legislativa conservadora per excel.lència, la institució més desconeguda i discutible que s'inventà la constitució espanyola del 1978.