26 d’octubre de 2011

AMB ELS CANDIDATS D'ERC AL CONGRÉS: ADAM TOMÀS I MARIA GRAU


Aquesta tarda he participat al Casal Rovira i Virgili de Tarragona a una roda de premsa amb els candidats d'ERC al Congrés dels diputats: Adam Tomàs i Maria Grau. Podeu llegit la nota de premsa corresponent    (Tot Tarragona)

La legislatura 2008-2011 fa evident que “tot el que depengui de Madrid serà contraproduent, ens cal ser independents de Madrid”

Esquerra Republicana de Catalunya, que concorre a les properes eleccions del 20-N juntament amb Reagrupament en coalició, ha fet balanç de la legislatura a les Corts espanyoles. Adam Tomàs, cap de llista al Congrés per la demarcació, ha conclòs que “els incompliments i la baixa execució de moltes partides dels pressupostos, la decisió de cafè per a tots aplicada pel govern espanyol en el cas específic del corredor mediterrani o la gestió centralitzada dels aeroports catalans, les amenaces reals que Ascó acabi tenint el cementiri nuclear i que es plantegi un transvasament de l’aigua de l’Ebre a partir del 20-N... Tot plegat ens ha de fer reflexionar als ciutadans d’aquestes comarques, i del país. Qualsevol política o las fas o te la fan, i tot el que depengui de Madrid serà contraproduent per a Catalunya; ser independents de Madrid és l'única garantia que nosaltres ens farem la política i no els altres”.

Tomàs ha ressaltat un tema d’aquest mandat. És la reforma de l’ús de les llengües cooficials al Senat que va liderar ERC i va ser una proposta conjunta dels senadors nacionalistes. La reforma es va aprovar el juliol de 2010 tot i els vots en contra dels senadors de PP i Unidad del Pueblo Navarro. El 18 de gener de 2011 per primer cop en 34 anys de democràcia espanyola, es va utilitzar el català de forma reglamentada al Senat. “Això ens indica el camí per aconseguir el que vulguem com a país, la unió d’esforços. Des d’ara hem de demanar als independentistes que s’uneixin a la coalició d’ERC i Reagrupament”, ha conclòs Adam Tomàs.

Pel seu cantó, el senador independentista per Tarragona de l’últim mandat, Pere Muñoz, ha repassat els incompliments constants del govern espanyol en l’execució de partides dels pressupostos, amb especial afectació per a les Terres de l’Ebre, “l’autèntic forat negre en la inversió de l’Estat”. Muñoz ha recordat els retards en les obres de l’Autovia A-27 i el traspàs pendent de la gestió de l’Aeroport de Reus; les obres aturades de la variant de l'Aldea i el fet que després de quatre anys de legislatura no hem vist començar les obres de cap de les tres variants de la N-420 (Riudecols, Corbera d’Ebre i Gandesa).

El senador també ha criticat que el govern espanyol ha callat i passat la patata calenta al proper govern, en el tema del cementiri nuclear. “L’amenaça de la ubicació del cementiri a Ascó és molt més real després del 20-N”, ha avisat. Pere Muñoz també ha recalcat que quan el govern espanyol ha hagut de prendre decisions, en el tema de l’eix ferroviari del Mediterrani, ha triat el cafè per a tots. Sobre les connexions del Port de Tarragona, Muñoz recorda que va interpel·lar el ministre perquè acceptés la proposta del Port de construir un tercer carril en la via existent fins a Castellbisbal, com a fórmula més ràpida per fer arribar mercaderies a la via d’ample internacional.

Incompliments en la millora de serveis per a usuaris de tren
Pere Muñoz ha subratllat que tot i les limitacions d’ERC a les Corts, “hem aconseguit posar en pressupostos diners per al Mercat Central de Tarragona, per la muralla de Montblanc o pel Teatre Auditori de Constantí, per exemple”. I també s’han aprovat propostes per millorar el servei de tren de les nostres comarques. Ara bé, Pere Muñoz denuncia que:
a) la venda d’abonaments de tren entre Reus i Tarragona no està disponible encara, tot i haver-se aprovat dos cops al Senat, l’1 de juny de 2005 i el 17 febrer 2010 
b) les màquines expenedores de bitllets a les estacions mantenen retolació incorrecta dels destins (per exemple, Asco, Marça, Mora la Nova, sense accents); el 30 de setembre de 2010 el Senat va aprovar una moció perquè es respectés la toponímia oficial catalana, i res
c) RENFE no compleix la resolució del Senat de fer parar un dels vuit trens diaris Euromed a l’estació de l’Aldea
d) encara està per complir que l’empresa estatal ADIF activi un avís per megafonia a totes les estacions en el cas que un tren passi sense aturar-se, i això va ser aprovat el 16 juny de 2009 i va tenir partida consignada als Pressupstos Generals de l’Estat de 2010

Finalment, Maria Grau, número 2 a la llista al Senat per la coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Catalunya Sí, ha explicat que ERC ha decidit no repetir una coalició amb PSC ni ICV al Senat sinó concórrer a les eleccions amb Reagrupament perquè “cal dir clar i català que Catalunya ha de ser independent, i aquesta premissa no la vol plantejar ni PSC ni ICV”. A més a més, Grau ha resumit la legislatura com “la de la crisi econòmica, la de l’augment galopant de l’atur, la de les retallades contra l’estat del benestar que ha aplicat el Govern espanyol, la d’una política econòmica apàtica al començament i després erràtica. I la legislatura de la sentència contra l’Estatut. També és la legislatura de l’increment del suport social a la independència”.