7 de novembre del 2013

CORRELLENGUA 2013 FLIXANCO



Des de fa anys el Correllengua treballa per a difondre l'ús de la llengua i promoure la cultura popular de les terres de parla catalana, amb una fòrmula participativa i transversal que recorre cada any bona part de les comarques dels Països Catalans.

Enguany el Correllengua està dedicat a recordar la figura del recordat  Miquel Martí i Pol, del qual es commemora el desè aniversari de la seva mort. Al mateix temps el filòsof Josep Mª Terricabras és l’autor del Manifest del Correllengua 2013, un manifest que ens convida a recuperar l'amor  per la llengua, perquè fer-ho vol dir recuperar l'autoestima. "La llengua només pot ser element d'unió i per això convida a portar el Correllengua a tots els racons dels Països Catalans."

Així, un any més, el poble de Flix ha tornat a acollir la flama del Correllengua. La seu de ca don Ventura ha estat el centre de les activitats,  i ,com comença a ser una tradició, els alumnes de primària ens han ofert un ventall de poemas de Miquel Martí i Pol,  i  per la seua part alumnes d’ESO han llegit el manifest del Correllengua. Tot seguit ha estat l’escriptora i mediàtica Empar Moliner qui s’ha adreçat amb el seu estil peculiar amb un monòleg  on la literatura i la llengua han estat el centre d’interés, una xerrada,  que per cert, a la majoria dels assistents s'ens ha fet curta, que ha acabat amb una referéncia molt especial a l’ERO d’Ercros

Demà, els actes del Correllengua continuen amb la presentació d'un llibre que ha creat espectació, "¡En cristiano!: Guardia Civil contra la llengua catalana" d'Ignasi Bea Segui, regidor de la CUP a Sant Cugat del Vallès, presentació que anirà a càrrec de Francesc Barbero.

Entrades anteriors del Correllengua a Flix:

     http://blogdepere.blogspot.com.es/2010/10/collage-correllengua-flixanco.html

     http://blogdepere.blogspot.com.es/2009/10/el-correllengua-flix.html

    http://blogdepere.blogspot.com.es/2012/10/el-correllengua-2012-amb-matthew-tree.html